Recent Posts

måndag 23 februari 2009

59 dagar kvar!

59 dagar! Det är mindre än 60!

Första vardagen som hemmafru har jag... jobbat! Det ingår lixom när man är gift med en egenföretagare... Som de säger: Bakom varje framgångsrik man... ;o)

Imorgon åker jag på HUSMORSSEMESTER! Det låter väl som en trevlig start på husmorslivet! Kosan styr jag till mor och far mitt på närkeslätten!

Bebis har börjat killas! Innifrån! HUR skumt som helst, att bli killad innifrån! Har aldrig hört om någon gravid som pratat om det förut, men yes box, min son killas när kan sparkar på sidorna!

söndag 22 februari 2009

Hemmafru!

Jaha, då var man där i livet! Då tiden som hemmmafru börjar... Det kändes jätteknasigt att stämpla ut för "sista gången" i fredags.
Det var på nåt sätt som att nå ett delmål här i livet. Som att ta studenten, eller bli färdig sjuksköterska. Man har jobbat för det, och planerat det i flera år. Och rätt var det är så är man där. Man ska inleda ett småbarnsliv... vara hemmammamma, hemmafru... eller HUSMOR! Det låter väl snoffsigt! Fru Lundberg ska jag börja presentera mig som... Heltidsfru!

Planen är att jag ska blir en riktig, riktig husmor! Det ska alltid dofta hembakat, alla lakan ska vara manglade och helst vara sprayade med rosenvatten, alla ungar ska älska att leka hos Lundbergs och det ska aldrig finnas hårstrån i handfatet eller stora högar i tvättstugan.

Det är planen... vad säger ni om den, husmödrar?

tisdag 10 februari 2009

lite trist inlägg kanske...

... för jag har som inte så mycket att komma med... livet rullar på, bebisen sparkar, dagarna går, solen skiner på snistrande snö, idag ska jag städa...

I söndags var vi i storvreta och tittade på ett hus... men det va inge najs... det var inte HUSET, utan mest ett hus... ett hus med på tok för liten trädgård och murvligt kök...
jag har ju bara fem arbetspass kvar att jobba, sen börjar livet som hemmafru, och det vore najs att vara hemmafru i ett hus tycker jag...

torsdag 5 februari 2009

förlossning och lite mera bil

Idag har vi börjat på vår föräldrakurs! Hela förmiddagen har handlat om förlossning! Tänk att det är så kort kvar att vi till och med fått en lapp av barnmorskan med telefonnumret vi ska ringa när det är dags! Lappen hänger på kylskåpet som ett monument över den obeskrivliga smärta man ska genomlida inom en snar framtid!

Det känns knasigt på nåt sätt... att man själv ska föda! Overkligt, och spännade, men inte läskigt. Anders tycker nog att det är lite läskigt... han var lite blek om nosen efter den där förlossningsfilmen:o)

För övrigt blir jag mer och mer förtjust i våran nya bil! My Toyota is fantastic! indeed! Två exempel på fantastiskhet:
1: man behöver inte börja rota i handväskan efter bilnyckeln när man kommer bärandes på tusen andra grejjer, utan bilen, som är en mycket förstående bil, känner att man har den med sig iallafall, och öppnar sina lås så snällt!
2: vill du något, exempel ha kallare eller varmare i bilen, eller ringa ett telefonsamtal, eller sätta på radion, så låter man bara bilen veta det. Lätta ditt hjärta helt enkelt, så ordnar bilen det själv! under förutsättning att du berättar för bilen dina önskemål på engelska, den är väldigt internationell nämligen!

onsdag 4 februari 2009

Babysängen med stort S!

Idag har jag hittat babysängen! DEN babysängen! Efter lite googlande visade det sig att sängen heter Juno och kostar HUNDRA MILJONER när man köper den ny!


Så blocket, here I come!


Eller är det så att nån av er har en Junosäng ståendes som ni vill bli av med?




tisdag 3 februari 2009

Bilar och barnmorskor

Igår var vi hos barnmorskan igen! Magen har växt 4 cm på tre veckor... vart ska detta sluta? Nåja, den är fortfarande rätt så behändig, även om det börjar kännas som ett minre marahonlopp att böja sig ner och sätta på sig skorna:o)
Lillhjärtat klappade med en takt på 136 slag i minuten.

Och nu till bilen: Anders är toknöjd! Jag tror nästan att om han fick välja mellan mig och den nya bilen så skulle man hänga löst...
Och jag tycker oxå att bilen går bra... mellan förarsätet och passagerarsätet finns västa terapiluckan: en liten lucka till en mugghållare som är SÅ skön att öppna och stänga! Den är som smör... fast en lucka... om ni fattar, ni får helt enkelt trsta när ni åker i vår nya bil nästa gång!

Igår fick jag låna en hel överfylld icakasse med mammakläder av Frida! Hurra! Nu ska här provas!