Recent Posts

tisdag 31 mars 2009

Halvsjuk och lite annat...

Jag har som åkt på två halvsjukdomar:
1: Hostan from hell, men är ändå inte värst förkyld.
2: Korta episoder av FULLSTÄNDIG magsjuka, men är däremallan som helt magfrisk.
Skumt...

Kenny Starfighterfilmen var som helt ok, den bjöd på en del skratt... även om jag är den sorten som klart föredrar den delen av dejten som består av den romantiska middagen :o)

Häromdan va jag och vännen M till Åland! Eller, vi klev aldrig i land, utan åt mest god mat och SHOPPADE TAXFREE, och spelade "finns i sjön"med kort.

Apropå kort: jag har blivit fullständigt drabbad av Patiens-mani! Det börjar ofta runt läggdags på kvällarna, för att hålla mig vaken till fram på småtimmarna! Detta har pågått i flera dagar och lett till att jag vänt på dygnet, vilket i sin tur lett till missade morgontvättider i tvättstugan, som ju förståss leder till ohyggliga tvätthögar och akut klädbrist! Hur ska detta sluta?

Det är som jag alltid sagt: Kort och tärning, satans gärning!

fredag 27 mars 2009

Namnsdag!

Idag har Ralf namnsdag! Detta firas med middag och bio ikväll! Jag tror han kommer att uppskatta Kenny Starfighter, tror inte ni? :o) Hans mor och far kommer iallafall göra det!

Nu till en dystare nyhet: Jag har varit hos barmnorskan och vägt mig! Kan ni förstå att jag väger nästan 100 kg! Det känns inte ens pinsamt, så mycket är 100 kg! det är ju 0.1 ton!!
Japp, mina vänner: jag är en blåval!

Snacka om att jag ska amma när han kommer ut!! Nåde pojken om man inte är ett matvrak! Varendaste kilo ska han suga ut!!

onsdag 25 mars 2009

Vi ska få en egen!!!

Gång på gång går jag ut på akademiskas hemsida för att kolla på webbisarna! De är ju så fantastiska, de små makaronerna!!


Kolla bara:
De är ju bara SÅ bedårande!!
Och nu till det viktiga: Vi ska få en alldeles egen sånhär!! Det är en så svindlande tanke att jag blir alldeles knasig när jag tänker på det!
Helt ofattbart, mirakulöst, fabtastiskt och fullt av pirr i magen är just vad det är!

VÅR!

För kanske tredje eller fjärde gången i år har VÅREN KOMMIT! Å va det är härligt när solen tittar fram, snön smälter och krokusarna tittar upp!

Varje mörk januari ställer jag mig frågan Varför bor man i detta mörka kalla land?? Och varje mars/april får jag svaret: För att det är en fantastisk variation mellan årstiderna!
Varma sköna sommaren, då det är grönt och vackert och fullproppat med grillkvällar och bad och myggbett.
Vackra hösten då man kurar in sig i gosiga halsdukar, njuter av vackra färger och börjar tänga ljus och koka te igen.
Kalla vintern med massa julmys, krispiga februaridagar med gnistrande sol och termosen full av varm choklad och skridskor på fötterna.
Och inte minst våren! När solen börjar värma, det droppar ifrån taken, blommorna tittar upp och man börjar se fram emot en lång lång period av ljus och värme!
Nåja, nog om mina lyriska vårkänslor!

Jag har givit mig in i vandringen över det blötaste regelträsket av dem alla, att ta mig fram i den snårigaste byråkratiskogen, att försöka bemästra den största och tjurigaste papperstjuren i modern tid: FÖRSÄKRINGSKASSAN!

Men det ska nog gå... jag har ju tid om dagarna, och envisa handläggare: här kommer er överman!

Mitt intryck hittills är att det till 99% gäller att komma till rätt person, för att reglena handlar till största delen om hur de tolkas. Det är alltså upp till var och en av handläggarna att göra efter eget huvud.

Starkt...

Och då kommer en som jag, med ett helt virrvarr av anställningar, hel och deltid, vikariat hit och dit... men som sagt, det ska nog gå :o)

söndag 22 mars 2009

En pyttefjuttig liten liten månad kvar!!

Idag är det den 22:a, och imorgon den 23:e... och den 23:e plus 1 månad (+ lite övertid)= bebis! HURRA!

Helgen har haft lite speciella aktiviteter, Anders har nämligen NYPIT mig! Jättehårt! Jag har massa blåmärken på armarna! Det var nämligen en del i förlossningskursen som vi deltagit i. Övningen gick ut på att Anders skulle nypa mig allt vad han kunde på insida av arm/lår och jag skulle andas och hantera smärtan utan att spänna mig och freaka ut. Det gick bra... Trots att det låter som en knasig kurs så tror jag att det kommer att hjälpa oss att trycka ut den dära ungen när det är dags för det...

Betydligt högre mysfaktor hade igår eftermiddag som spenderades i vårsolen på anrika konditori Fågelsången!

Idag har vi tittat på hus igen. Två stycken. Ett hade intressehalt 0, det andra intressehalt... hm...6 kanske... vi får se, Herren vet!

fredag 20 mars 2009

hm..

... det blev kanske inte så tokigt ändå, när det fick torka till sig lite...

Ralf kommmer nog tänka " Oo, vad är det för en mörk skönhet som tar emot mig i sina armar?!"

tror ni inte?

otjeeena!

va mörkt det blev...

*tänker sig in i situationen då en stackars nyförlöst ynklig liten makaron som inte fattar nåt alls, för första gången tittar upp på sin mamma och ser en stor svarthårig kalufs*

usch då... det här va ju inte alls enligt planen om det underbara håret! vi får hoppas det ljusnar lite när det torkar...

förbreredelser...

Idag färgas håret! Japp, man måse ju se fin ut när bebisen kommer... så han inte blir rädd för sin mor... Dessutom har det investerats i finschampo för att håret ska bli extra vackert! Planen är nämligen att Ralf ska få en mor med långt vackert glänsande hår!

Och i eftermiddag ska jag och Anders gå på kurs och lära oss hur man föder barn! Good to know! Då ska det flåsas och flämtas, mantran som "lugn och tung" ska rabblas och när kursen är över ska vi vara fullfjädrade barnafödare redo att inta närmsta förlossningssal! jajjemän!

För övrigt är den här delen av husmorslivet mycket bahagligt (när inte bullar bränns och söra småhus säljs för ockerpriser). Det fikas med vänninnor, shoppas med systrar, bakas lite, sys lite bebislakan, lite promenader promeneras, lite vattangympa gympas, lite kökshanddukar manglas... till och med en jazzkonsert har klämts in, och en 40-årsfest (oh yes, jag har en så... mogen syster!!)

torsdag 19 mars 2009

35 dagar!

Kan ni tänka er! Det är bara 35 dagar kvat till den 23 april! 35 dagar!! 35 dagar är ju nästan noll! hoho! bebisen kommer ju snart!!

Jag har varit hemmafru i 25 dagar nu, och det har ju bara sagt swisch!! Det betyder att om ett swisch till så är det bara 10 dagar kvar tills det beräknade datumet!

Med andra ord! om sisådär två swisch kommer jag sitta här med bebis i famnen!!

ÅÅÅÅ va det ska bli gosigt!
Jag ska bara gosa hela våren och hela sommaren!

tisdag 17 mars 2009

Dn här dagen började så bra...

... med en trevlig utflykt till Fullerö Handel med syrran....
... och slutade så illa med brända bullar och krossade husdrömmar.

Prutt-eftermiddag...

måndag 16 mars 2009

soff-katastrof!

Idag skulle sofforna bli ljusgråa var det tänkt...

Efter lite fix och don i tvättstugan är vi nu ägare till tre stycken jeansblågråa flammiga, fula, hemska bläblä-soffor!

Det ser inte klokt ut! Det ser helt galet ut! Paula är knäckt! Hur ska vi göra nu??

lördag 14 mars 2009

Just nu, just idag...

... är jag gift med världens finaste! Som dessutom är ledig idag, och ligger och förmiddagssover brevid mig.
... har jag en bebis i magen som ligger och sparkar så att det killas!
... känner jag mig pigg och utvilad och frisk.
... hänger en vagga vid fotändan av sängen och gungar väntandes...
... är magen mätt av frukostgröt.
... står en nyinköpt blomma på bänken och påminner om att snart är det vår och varmt!
... har jag TVÅ hus på inköpslistan!
... strömmar skön musik ut högtalarna.


Är inte livet orättvist?

fredag 13 mars 2009

Ralf eller ej?

En liten sak som jag gått och funderat på i några veckor är om ungen verkligen kommer att heta Ralf när han kommer ut.

Många säger att vi kommer ångra oss när vi ser hans lilla nylle på riktigt, men just nu skulle det kännas superkonstigt att börja kalla honom något annat än Ralf! Han heter ju som redan det!
det skulle vara som att börja kalla Anders för nåt annat!

Vi får se, vi ska iallafall inte skicka in några papper till skattemyndigheten ännu...


Nu ska här städas! För hemma fru som man är så är det Ordning Och Reda Städa På Fredá som gäller!

torsdag 12 mars 2009

TJOCK!!!

Idag vad jag hos barnmorskan.

Hon fick använda blodtycksmanchetten för GROV ARM!

Jag har blivit tjock!

Tjock tjock tjock!

tisdag 10 mars 2009

okej...

... jag erkänner... jag är TRÖTT! jättetrött...

Höggravid och fem barn är SLIT! Oavsett om de bäddar sina sängar eller ej!

Idag har Farmor och farfar åkt tillbaka till de småländska skogarna, imorgon kväll anländer mamman och pappan till sverige igen, jag ser ljuset i tunneln!

lördag 7 mars 2009

Paus i barnvakteriet...

Första halvlek avklarad! Idag har mormoren och morfaren kommit upp och löst av oss... så i helgen ska jag och Anders VARA HEMMA!

Hemma hos oss! I VÅRAN lägenhet, och göra precis om VI brukar göra, och äta precis vad VI brukar äta, och dona precis som VI brukar dona!
För faktum är att efter nästan två veckor ute på vift har jag börjat längta hem! hem till oss, vårt liv och våra rutiner...

Imorgon kväll börjar andra halvlek!

Tack GODE GUD att farmoren och farfaren har varit uppe och bistått med sin hjälp! Snälla barn i all ära, men de är trots allt fem...

onsdag 4 mars 2009

Måste göra ett litet tillägg:

Var just uppe på övervåningen och såg att alla barnen (förutom ettåringen) fint och prydligt bäddat sina sängar...

Det hade inte jag och Ander gjort...

Att vara barnvakt...

... åt frm barn i sju dagar... kan tyckas som en något besvärlig uppgift. Men Inte då! Inte åt Lundbergsbarn!

Låt mig beskriva den första (och än så länge enda) morgonen. Alla som har små barn och slolbarn kan nog hålla med mig om att just morgonsysslorna kan upplevas lite... stissiga..? Men inte då! Inte när man har med Lundbergsbarn att göra!

Då vaknar man av lite skönsång: Det lilla ljus jag har. Mikaela har vaknat. Snart därpå hör man hur det rasslar lite i de andra sängarna, och i spjälsängen ligger lilla Evelina och jollrar. lungt och stilla tvättas små fejjor, kammas lite hår, kläderna åker på... Nathanael visar att han numera kan hoppa på ett ben...

Efter en välsmakande frukost borstar Anders tänderna på alla barnen medans jag plockar undan och brer matsäck till två...

Sen hoppar de tre äldsta i sina ytterkläder och åker till skolan med Anders. Kvar har jag två småbrudar... som sitter och leker med lego... lungt och stilla...

Inget illa med Jakobssonsgenerna, men varje dag lägger jag händerna på magen och ber en liten välsignande och styrkande bön för Lundbergsgenerna...