Recent Posts

onsdag 29 juli 2009

Blöt bebis

Idag när mammsen satt under stora mattältet i cafeteriabyn och åt middag så låg Ralf och jollrade sött i sin vagn som vanligt.

Så hände det.

All världens regnvatten hade samlats på tälttaket. Plötsligt bestämde sig regnvattnet att plumsa ner, rätt ner på Ralf i vagnen!

Jätteledsen bebis!

Och jätteblöt bebis!

Stackars bebis!

Stolthet, tacksamhet och nolltolerans!

Idag(eller igår såhär dax) kom vi äntligen iväg på konferens! Varje år slås jag av en enorm stolthet och tacksamhet över min underbara församling!! Allt från leende kassörskor i cafeteriabyn till de nya lovsångerna, från de helgalna barnmötena till pengavaxlarmänniskorna som springer runt och ser till att alla kassor har nog med växer, från alla städare till de grandiosa glassarna, och inte minst alla predikanter och artister som besöker oss- allt gör mig så stolt och glad och tacksam att få vara en del av underbara församlingen Livets ord!

Såhär på under sommartiden, när man är iväg och flänger så mycket blir det inte mycket churchgoing. Så kommer man till denna fantastiska konferens och känner hur själen och anden bara laddar upp och fylls på med mera Jesus! Fantastiskt! Tack och lov!!

Kvällen avslutades med konsert med Samuel Ljungblad. Som innan var en ganska okänd person för mig, men som nu är en av mina favoriter! Hur skön konsert som helst!

På vägen hem kikade jag av en händelse in i en trappuppgång. Efter sisådär femsekunder kom signalen fram till hjärnan - Låg det nån på golvet därinne? Anders fick gå tillbaka och titta! Mycket riktigt, en medvetslös kvinna låg på golvet och en man stod brevid. Sjuksköterskan i mig vaknade (Åter igen slås jag över att jag valt den bästa utblildningen och yrket på jorden) men efter ett tag visade sig att damen "bara" var tokfull, och att det inte var första gången... Anders och mannen hjälpte damen i säng.

Denna händelse upplivar min starka övertygelse om absolut nolltolerans mot alkohol inom kyrkan! ÅÅ vad jag kan känna vrede mot denna dryck!!
-När jag var liten blev två av mina bästisar misshandlade av alkoholiserade pappor.
-Alkohol konsumeras mer och mer i Sverige, och därmed ökar antalet våldtäkter, misshandel, deppressioner- listan på biverkningar kan göras lång.
-I slutet av 1800-talet/ början av 1900-talev blev tusentals och åter tusentals räddade ur alkoholismen in i församlingen. Däribland min farfars far.
-Jag vill INTE leda någon annan till att falla.

Detta är några av orsakerna till att jag har absolut nolltolerans mot alkohol i mitt liv, och att jag är SÅ glad att det är polycin i min församling oxå! Alkohol har inte i kyrkan att göra!

måndag 27 juli 2009

Slagna hjältar

Ralf fick sina sprutor i morse. Sedan dess har han sovit och gnällt om vartannat. Lillplutten! Han sover och sover, så vaknar han till och piper som en liten kattunge. Eller som en nyvaccinerad 3månaders?

Bredvid Ralf i sängen ligger nästa slagna hjälte. Pappsen! Han har fått hög feber och sover och piper omvartannat han oxå- män ni vet :o)

Mammsen mår däremot bättre. Så nu serveras det blåbärssoppa och alvedon och så hoppas vi att det går över fort, vi vill ju på konferens!!

söndag 26 juli 2009

Ruggiga familjen

Pappa med feber. Mamma med magont. Bebis med gnälldag.

lördag 25 juli 2009

Turist i sin egen stad!

Det är man för sällan! Idag har vi åtgärdat! Delvis iallfall... vi hann med Domkyrkan:o) Och god mat på Åkanten!


Ralf chillar i Domkyrkan


Mat på Åkanten

fredag 24 juli 2009

Farbror doktorn

Min stackars bebis ska till doktorn... och kolla om han är har mjölkallergi... Lilla lilla plutt...


Dessutom ska han få sina första vaccinationer på måndag...


Att sova skönt


Hur bekvämt ser det här ut att vara? Allra bekvämast enl Ralf! Det roliga är att Anders ligger gärna precis likadant!



torsdag 23 juli 2009

Ett urval med semesterbilder


Vackra havet

Nordens största lavendelfält på "Österlenkryddor"
Ralf luktar på lavendeln:o)

Ales stenar

Lite mys på en filt i kvällssolen

Vackra Simrishamn


Och så tillhör vi den ringa, men lyckligt lottade skaran föräldrar med en morgontrött bebis, därför spenderades de slesta förmiddagar i sängen!

Ralf fick en intressant kossa!

Apotekarens medelhavsträdgård i Simrishamn


Stenshuvud

Mammsen och Pappsen

Balla mammsen med bebben på magen! (åter igen vill jag slå ett slag för bärsjalen, har du ingen- köp en! Om du har en bebis alltså...)


Vackra Vitemölla

Morbror Niklas lär Ralf att flyga


Kantarellplockning i smålanddskogen!

Hem ljuva hem!

Då var vi tbax igen! Hemma i vår soluppvärmda och flyttkartongsbeprydda lägenhet!

Vi har verkligen haft en fantastisk semester med sol, bad, familj, vänner, och nästan en miljon med inspirerande besök på olika atiljeer och trädgårdar! Det är väl tur att lillpojken ärvt sin faders tålamod, när mamma släpar in dem i hundrafemte konsthantverkshyddan för dagen :o)
Det har gått oväntat bra att släpa med Ralf på bilsemester! Han har världens tålamod, och är nöjd så länge han får mat sisådär var tredje, var fjärde timme och snussa lite däremellan!
Anders och jag har till och med vågat oss på att gå på finrestaurang med honom! Gissa om han uppförde sig exemplariskt? Först charmade han in personalen med sitt urgosiga smajl, och visade sitt senaste trick- suga på handen! Därfter stoppade vi ner honom i liften och sär somnade han sött...


Det senaste tricket- handmums!

Jag får återkomma med bilder från semestern ikväll! För nu måste all packning upp och väck! Imorgon har Uppsalahem visning på lägenheten! FÖR VI SKA JU FLYTTA!!! jihooo!!! gissa om man längtar!

torsdag 9 juli 2009

Regnväder är mysväder!

Regnet smattrar och jag och Ralf bara myser idag! (oxå :o)



Ralf ligger just nu och drömmer! Ögonen fladdrar innanför ögonlicken och munnen ler och piper omvartannat! Han är så gripandes gosig!! En vacker dag kommer jag nog äta upp honom...

Jag ligger och läser världens najsaste tidning! Och lyckliga jag fick en premuneration på den när jag fyllde år av Gustaf å Sara å Rolf å Margit å Klara! TACK TACK!


onsdag 8 juli 2009

Tredje gången gillt..?

Får man blogga tre gånger på en och samma dag eller blir man stämplad som blogggalen då? Jag testar, för jag bara MÅSTE få visa de superknasiga bröden jag bakat idag!!

När jag fyllde 25 fick jag en helnajs kokbok av familjerna Björk och Severin, med kokboken fick jag även en tygpåse med ingredienserna till ett av recepten i kokboken. (världens mysigaste och kreativaste presentidé, eller hur?)

Nåja, ingredienserna bildade tillsammans ett rödbetsbröd. No offence Frida och Therese, men rödbetsbröd är nog det knasigaste brödet på jorden!!
Kolla här:

Vid det här laget tänkte jag: är detta leklera eller? KNALLROSA deg!!


Här är slutresultatet, konstigt nog var de rätt så goda.. :o)

ingen revival of Pysselpinglan men...

... ett litet pysselinlägg bara...

I eftermiddag har här bonkats! Härmapa som man är har jag oxå köpt bokstavsstansar och planerar att bonka in ord överallt...


Här är en zinktag som hänger på burken med diskmedel... Det blev lite otydligt på bilden, men det står diskmedel på den...



För övrigt är det Michael Jacksson-premiär för Ralf idag... Begravningstider till ära...

Mer städat än såhär blir det nog inte...

... inte den här gången... Diskbänken och toan är ren... och golven... men typ alla småutrymmen är som fullproppade av småprylar som ligger på fel plats.
Usch va fult det är med saker som ligger på fel plats. rörigt och stökigt! Men jaja, vi ska ju snart flyttpacka, tänker jag! då får väl folk tåla lite röra?
För HUR motiverande är det att städa och dona i en skruttpluttig lägenhet när man bara väntar och väntar på att få flytta in i sitt fina fina hus?? NOLL!

Nåväl, nu tänkte jag baka lite bak, sen kommer Jack och Dante och fikar med Ralf! (eller var det mest mammorna??)

tisdag 7 juli 2009

skjut inte upp till imorgon....

... det kanske inte blev så mycket städat igår...utan mest soffliggande och bebispussande...
Idag då? i så fall sen! först ska Ralf träffa sina polare Jack och Viggo!

Sommarens semester börjar ta form! vecka 29 och halva vecka 30 kajkar vi neråt! Vackra vackra Österlen är målet! ÅÅ va vi ska mysa!!

Några smakprov på Österlen:





måndag 6 juli 2009

ZZzzZZZzzzZZZzzz

Ytterigare en sovmorgon har tagit slut! Ralf (och jag) är en riktig sjusovare! Det är SÅÅ skönt! Nu har han precis käkat frukost och ligger och bekantar sig med det nya babygymmet!

Snart ska vi gå ner till parken och grilla, sen är det STÄDA, STÄDA, STÄDA som gäller! Förhoppningsvis tvätta lite tvätt oxå, Ralf har nämligen poopat i Anders täcke :o) najs!

söndag 5 juli 2009

twentyfajv!!

Igår skedde det!! Jag blev vuxen!!
Japp, för vuxen blir man när man blir 25! man, barn, hus, utbildning, allt det där är bara yttre detaljer. Det är siffran som gör det!!

I´m an adult!!

Det hela firades med ett litet kalas!! Förra lördagen kom jag på att vi kanske ska fira lite ändå, ett firande av typen slänga-en korv-på-en-engångsgrill-och-se-om-det-tittar-förbi-nån.
Nåväl, det hela slutade iallfall med kvarterslokal med pappdukar, sångleken och hela tjottaballongen. Det va najs!

Tack alla som förgyllde min dag! Och vilka paket sen!

Tyvärr glömde ja kameran...

Idag har vi hoppat kyrkan till förmån för sovmorgon och en söndagstur Ulva Kvarn...

fredag 3 juli 2009

torsdag 2 juli 2009

Men hallå??

Hur många myggor har vår Herre tänkt skapa i sommar egentligen??

igår, idag, imorrn.

Solen gassar och gassar! skönt tycker mammsen, svettigt och dåsigt tycker Ralf.

I förrgår var Ralf på stranden med bästisen Levi. Då insåg jag att det blir nog inte mycket till solbränna sen här sommaren... Jag får intala mig själv att man blir faktiskt brun i skuggan oxå!!

Igår introducerades Ralf för Klicken! Klicken är mammsens gamla plugggäng, som varit SÅ nyfikna på bebis!! Dagen spenderades på mysiga vaxholm!
Idag är det dags för IKEA med Dante å hans mamma! Mer plastad frotté i rumpluftningssyfte står på inköpslistan!

Och till sist imorgon skall mammsens 25årsfest förberedas!! För er som inte är så värst aktiva på fejjan och därmed missat er inbjudan: Välkomna till källparken kl 15 på lördag!!

Nedan: bilder på Ralf som ligger och dåsar i sin strandsäng!!