Recent Posts

tisdag 29 september 2009

Babels tomrum

Ni vet, den dära Babels tuja som jag gnällt över,
Ni vet, den dära hysteriskt stora tujan som växte utanför våran dörr!
Den dära tujan som förra husägarna LÄR HA vattnat med någon form av steroidtillägg.
Den dära tujan som LÄR HA haft planer på nån form av världsherravälde.
Ja,vi vet den dära tujan!

Den är borta! Puts veck! När vi kom hem från Göteborg så var bara stubben kvar!

"skönt för henne!" tänker ni! Eller hur! För ni vill unna mej frånvaron av denna hemska förväxta grönsak! Visst?

Men nej du! Inget gott som inte för något ont med sig! (eller hur var det nu?)
Babels tuja her nämligen ersatts av Babels tomrum! Och i Babels tomrum syns den stora fula luftvärmepunpen väldigt väl. FULTFULTFULT!

Hur gör vi nu? Vi kan ju inte gärna klistra tillbaks den förfärliga tujan?!

Detta tål att funderas över!
Tips, råd, stöd och uppmuntran i denna kris mottages med glädje!

Ralf ligger och funderar...

måndag 28 september 2009

lördag 26 september 2009

Efter en sömnlös natt

Nä, Ralf gillar inte hotell! Det måste vara så! Sist så trodde jag ju det va nästäppan, men det kan jag ju inte skylla på längre. Det måste vara att han helt enkelt inte gillar att bo på hotell. Eller så är han sur för att han aldrig får njuta av den alltid så goda frukosten... Oavsett orsak så är det iallafall ett faktum att vare sig jag eller Anders har sovit speciellt gott de senaste nätterna. Därför har vi en sovarförmiddag istället. Anders vaggade och gungade en trött och ilsken Ralf till sömns, medans jag låg i sängen och försökte somna om. Lite halvsovandes märke jag att Anders gick upp och gungade lite på den lilla pipisen. Efter ett par timmar klev jag upp. Så började Ralf stånka och fisa, det gör han alltid när han börjar vakna. Det är som att hans lilla mage börjar tokproducera massa fis när han sover, och så när han börjar vakna-stånka så tryck som de ut.
Nåväl, nog om Ralfs vakna-till-fisar.
När han slår upp sina små blå så viskar jag tyst, tyst "god morgon, älskling!" tyst, så att Anders skulle kunna sova vidare. Men upp flög Anders och satte sig på sängkanten "vad gör han??" frågar han irriterat. "fiser" svarar jag. "jaha" säger Anders och lägger sig ner.

Jag förstår att Ralf jamsat mer än vad jag märkt under förmiddagen :0)

Nu ska vi till liseberg! Bokmässan är förresten sååå boooring! Bara massa kultursnobbar! MASSA kultursnobbar! sjukt många! Och alla deras wannabees förstås. Nä, gott folk, bokmässan sågas friskt! För övrigt är Gbg fett najs!

Japp- ja bloggar från min fina iPhone! Nån som har ett najs bloggar-ad som man kan lägga upp bilder med?

Nu- mot lirreberre!!

Kramen filledamen

onsdag 23 september 2009

Egoboost

Ralf har varit tjurig i eftermiddag. Han vill inte äta, inte sova, inte leka. Ingenting är bra!
Fram kommer bärsjalen! Lite irriterad över att jag inte får städa och packa som planerat, knyter jag fast honomoch gungar lite. Så tittar jag ner och ser det här:



Så suger det bara till i magen av lycka. Han ville ju bara gosa och somna hos mamma. Vilken egoboost man får! Vilken lycka att få sitta här med världens gosigaste unge fastknuten på magen!

Hemma hos oss

Här kommer några bilder från hemme hos oss! Jösses amalia vad det ska grejas och donas när man har hus! Fantastiskt roligt för en donare som jag, men som alltid vill jag ju att allt ska var klart helst igår...


Den fina råspontsfondväggen som Anders gjort! Cyberpuss på dej!


Hyllan i köket


En krok-grunka i köket


Ralfs söta utemöbler som är fyndade på loppis för 160 kr! Och ommålade förståss:o)


Men långt ifrån allt är färdigpiffat! Här till exempel är det kommande pysselrummet/kontoret...

Ikväll styr vi vår kosa till Göteborg! Där blir det bokmässa, liseberg, en kopp kaffe nånstand längst avenyn...

Kramelikram!

måndag 21 september 2009

Trädgårdspyssel

Igår tittade jag och min svägerska in hos familjen Järpehag för att beskåde deras förtjusande trädgård! Där finns ingen gräsmatta, bara ett myller av blommor och växter, små grusgångar, gömda sittplatser, söta blompinnar, ljuslyktor, fågelbad och ett lusthus. allt detta i en liten radhusträdgård!

Inspirationen började flöda och idag har det grävts i rabatter, klippts gräs och buskar, planterats lökar, såtts gräs och diverse trädgårdsgöromål.

När det gäller trädgårdsdon har jag noll koll. Absolut noll koll. I rabatten har jag dragit bort vad jag tror är ogräs, och sparat (och tok-klippt) vad jag tror är blommor. Vi får väl se till våren, vad som händer!

Nu ska jag sätta mig och läsa i trädgårdsböcker, fundera, skissa och drömma... Och vänta på min fina mur! (blink, blink storebror!) och på Babels tujas fall...

Dessa fina glasbubblor med en liten lampa i kommer från Rusta, och simmar nu runt i min torget-fyndade zinkbalja som nu står vart en stor stackars missunnad ros stog tidigare idag...

Med ett stadigt tag om stortårna...

... ligger Ralf och berättar något viktigt för undersidan av bordet. Jag förstår inte riktigt vad han säger, men det verkar som att undersidan av bordet gör det...

fredag 18 september 2009

Dagens lunch

Idag började lunchen med lite potatis och morotsgägga. Ralf åt och åt. När burken var slut tänkte snälla mammsen bjuda på lite efterrätt- Mangokladd. Ralf åt några skedar, varpå han bleb ilsken som en stucken gris! Han skrek och skrek. Mamma försökte erbjuda mjölk, napp, gos, sov, men inget dög!

Tills trögmammsen kom på det. Ralf vill ha mer potatis och morotsgägga! En halv burk senare var ungen nöjd. "Någon tesked de första veckorna", det gäller inte min son det. Någon burk, snarare!

Ordning och reda...

... städa på freda- HA! NOT!!!

torsdag 17 september 2009

Bissnisstrip!

Jag, Anders och Ralf har varit på Bissnisstrip! Igår styrde vi vår kosa till Borås för att avverka några möten. Det gick bra. Ralf skötte sig exemplariskt. Han kommer att bli en god förhandlare om några år!:o)

Det bästa med bissnisstrip är att man får bo på hotell! Ralf var dock inte alls speciellt förtjust i att bo på hotell. Han hade nog den pipigaste, gnälligaste och omständigaste natten han någonsin haft. Kanste det berodde mer på den täpta näsan än på hotellet. På mammas mage gick det dock bra att sova. Gosungen...

För övrigt- Knalleland är fullkomligt överskattat.

Natti natti!

tisdag 15 september 2009

De senaste 57 minuterna

Ralf poopar i blöjan.
Maya poopar i blöjan.
Bjöjbyten.
Maya blir akut vällingsugen och trött.
När vällingen är slurpad och Maya precis ska till och somna blir Ralf akut hungrig och trött.
Paula går upp från sängen och hoppas Maya ska sköta det sista av insomnadet själv. Men icke.
Ralf får mat.
Ralf somnar.
Maya vill INTE soma efter det. Nä, faster har minnasan fått sin chans!
Vad Maya glömde var att faster är mästerbarnvakten. Hon tog till knepet som får alla bebisar att somna på ett kick: Fast tag i famnen och gunga på sängkanten. Omöjligt för en trött bäbis att klara sig ur den i vaket tillstånd!

Med andra ord: båda ligger nu och sover med en ljummen flarra i magarna (inte själva flarran alltså, men innehållet).
Det bådar gott.
Denna tiden ska jag spendera på forskning.
Jag ska forska på hur kloning går till.

Barnvakter



Idag är jag och Ralf barnvakter åt kusin Maya. Bästa barnvakten är nog Maya själv, som underhåller Ralf på allra bästa sätt: Barnbus!

måndag 14 september 2009

SOL!

Det slutade som upp att vara kallt och disigt i förmiddags! Istället har det varit strålande sol hela dagen! Underbart! Inte blev det något grävt i rabatten iallafall. Men ett nutt bibliotekskort är ordnat :o)

Disigt och kallt...

...är det ute... hur sugen är man då på att gräva i rabatter och klippa gräsamttan? Nä, vi väntar nog till en annan dag! En dag med mera sol! Soliga höstdagar är så mysiga!

Sedan sist har Ralf fått börja med smakportioner! Majs och potatis! han tycket det är riktigt gott! Det känns så mysigt att börja med mat!Mysigt och kladdigt:o)



Igår barnvälsignades Ralf! Efteråt hade vi en hiskligt mycket familj på middag här hemma. Det är så roligt att ha utrymme för det! Och bättre blir det när soffan kommer!



I fredags kväll ringde Hanna som var i stan över helgen, och undrade om vi skulle åka till torget och finda på lördagen! Sagt och gjort, i lördags morse fyndades värjacka till Ralf, vinterkängor till mej och blåbär till Rebeccas fantastiskt goda cheesecake som gjorde succe på middagen igår! Tacka Hanna för en mysig morgon/förmiddag!

fredag 11 september 2009

ooo, ja glömde!

Vi har köpt en soffa! Pluz heter den och inhandlades på EM. En byggbar doning som kommer att se ut såhär: Först två sittplatser, sen en 90-grdig vinkel, sen tre sittplatser, sen en 55-gradig vinkel och sen en sittplats till. Nån grå-beige varinat på tyget blev det. En kräkvänlig soffa:o)

Men det är så dödens lång leveranstid: det kommer ju inte förräns i vecka 41! Tcka vet ja IKEA!

Förkylningar, arga lappar, trädgårdspyssel och pysselpinglan?

... var man mor till världens förkyldaste bebis.
Världens förkyldaste bebis tycker inte om att sova platt. Då blir det tokstopp i näsan,och då kan man inte suga på nappen= ohållbart. Då åker bärsjalen fram igen! Den har vi inte använt på länge! Mysigt! Mamma gosar och Ralf somnar gott nära nära! Åter igen: alla som inte har bärsjal; köp en!

Igår när jag och Ralf socialiserade med tusen andra mammor och bebisar var det någon som skrev en arg lapp på min bil. (Försvartstal: ja, den kanske stog LITE snett, men hallå, det var ju typ tomt på parkeringen i övrigt!) Anonyma arga lappar alltså! De är ju så roliga, det känns så svenskt på alla sätt och vis. Aldrig att någon säger det face to face, nej nej, vi skriver en anonym arg lapp istället! Jag har fått ett antal anonyma arga lappar i mina dagar. Mest på bilrutan och av arga granntanter. (Ja, tanter, aldrig gubbar! Men av handstilen att dömma så är de flesta bil-lapparna från gubbar...) Om jag samlade alla så kanske jag oxå kunde göra karriär som författare med en lappbok som David Batra gjort: "Den som inte tar bort luddet ska dö!" En hel bok full av anonyma arga lappar. Mycket rolig, köp den oxå, eller sitt en stund extra på vårat badrum, för där finns den:o)



Idag var planen att jag och Ralf skulle rensa upp lite i den stackars missunnade trädgården of ours. Vi får se hur det blir med det nu när Ralf kajkat ur...Det blir så framtungt att gräva i rabatten med Ralf i bärsjalen...

För övrigt är jag sugen på en revival of Pysselpinglan. Den gamla är som bildstympad av elaka blogg.se. Jag har kommit så långt att jag iallafall bokat upp blogspotadressen... kanske det kanske...

onsdag 9 september 2009

Att försöka vara som Shirin...

Nu börjar nedervåningen arta sig så pass att det är dags för alla prickar över i:ena. Ni vet, blommorna i fönstret, gardinerna, dukarna, ljusstakarna, belysningen...
Den här gången ska jag göra som Shirin, var tanken!
Alla ni som varit hemma hos Shirin vet att där är det alltid fint, aldrig rörigt eller stökigt. En gång frågade jag Shirin hur hon gör. Svaret jag fick var att inte ha så mycket grejer överallt. Bara det man behöver. Smart, tyckte jag!
Så nu när jag ska fixa till ett helt nytt hem, var detta mitt måtto- bara det jag måste ha framme, ska vara framme! Då blir det städat och fint, som hos Shirin!

Så började det. "Lampor i fönstren- det behöver man faktiskt! Och en liten blomma, ja men det behöver man också, för hemtrevnaden! Men de där små ljuslyktorna, då? Nä, de behöver jag faktiskt inte. De får stå i såpet!"
Och så fortsatte det, sak efter sak försakade jag och hänvisade in i skåpet. I början gick det bra, jag skulle ju få fint som hos Shirin!
Men ju längre tiden gick, desto ledsnare i hjärtat blev jag... "Den lilla krukan som är så fin... men jaja... in i skåpet med dej..."
Till slut var jag rent av sur- på stackars oskyldiga Shirin!!

Då slog det mig hur tokigt det var. Och fram kom genast de fina ljuslyktorna jag fick av Carro här om julen, mina vackra willowtree-statyer, betongkrukorna, det dära zinkhjärtat jag köpte på en gårdsbutik i sommras och allehandla saker som man faktiskt egentligen inte behöver ha framme...

Det blir nog ingen Shirin-ordning här. Det blir Paula-ordning!

tisdag 8 september 2009

Köket...

... börjar arta sig.

Lådorna är iallafall uppackade.
Och och det nya köksbordet (som är nästan galet stort) står på plats.
Och gardinerna hänger uppe...


det nya köksbordet

Idag ska jag och Ralf ta tag i vardagsrummet på nerdervåningen... men det är nästan tomt så det går nog fort:o)

Ralles nya trick: Bubbla med dregglet. Mysigt!

fredag 4 september 2009

Skillnaden mellan mej och Anders

Anders grejar. Han grejar sådär på sitt allra noggrannaste sätt. Jag har en hatkärlek till Anders noggrannhet. Jag älskar den för att allt han gör blir så fint och ordenkligt. Jag hatar den för att det tar så evigt lång tid. Men mest älskar jag den... oftast...

Just nu är Anders noggrann med en liten listbit. En listbit på ungefär 6 cm. Det är den lilla listbiten som lixom svänger från väggen in mot dörren. Med denna lilla lilla listbit har han grejat med i säkert en och en halv timme nu. Han sågar och filar, går tillbaks till väggen och kollar, går tillbaks till sågen och sågar lite till... fram och tillbaka. Jag går och ler lite för mig själv... det är lite kul att se Anders i sitt allra noggrannaste esse. Jag älskar noggrannheten! Men så blir jag lite sur efter ett tag... jag menar, hur mycket finns det att såga på en liten liten liten listbit?? Hade det varit jag som fixat listen så hade det antagligen inte blivit nån list, kanske lite vit målarfärg, det duger gott!

Noggrannheten är nog den största skullnaden mellan mej och Anders... och tålamodet, för hör nu här:

När den lilla lilla, så kärleksfullt utformade listbiten var färdig och skulle spikas på plats så sprack den!! Hade det hänt mig (vilket aldrig skulle hända, för jag hade aldrig jöbbat så länge på en liten listbit, men låt oss nu säga att jag sågat på en listbit i en och en halv timme, och så sprack den..) så hade jag sulat den rackarns biten i väggen och skrikit- MEN SKIT I DET DÅ EVIGA APLIST!!! Varpå jag antagligen hade surat den eftermiddagen. Men nu var det Anders som sågat på den lilla listbiten som gick sönder. "Ajdå"! utbrister han lite lungt och sansat. "Typist"! fortsätter han. Så börjar han lungt och stilla såga och mäta och såga och mäta på en ny liten listbit...

Tålamodet har jag ingen hatkärlek till. Bara kärlek. Och självaste Anders oxå. Bara kärlek.

Fixa fix och dona don!

Nu har vi tapetserat i Ralfs rum, listerna har fått sig en första omgång och taket är målat, råspontsväggen är på plats och ska torka till lite innan vi målar den, taket i köket är målat (efter vissa påtryckningar av Pillan, en ökad förståelde för atle har jag fått ;o), altanen är fasadtvättad och ska oxå få torka till innan den målas. ALLA borde prova på fasadtvätt, det är precis som att vara med i en reklamfilm, det blir fantastisk skillnad! Gräsmattan, eller snarare maskrosmattan, har fått sig en omgång stroller, en av de förfärliga buskarna har fått lite hjälp att nå fram till den sista vilan, Ralfs "ogräslåda" har återblivit en sandlåda och en skoltavelvägg har målats i köket.

Det var nog allt.

Idag ska listerna i Ralles rum få sig ett sista lager färg. Och s ska vi städa iordning lite här, och sen ska det sista packas i lägenheten... Imorgon går flyttlasset- sen bor vi här på riktigt!

Bråda dagar! Roliga dagar!

tisdag 1 september 2009

Fett sugen på ketchup!

Grafitti

Här blir fondväggen i Ralfs rum till... Det är kusin Fillen som sprayar!