Recent Posts

söndag 31 januari 2010

Värsta synd om!

Så var det min tur att ha magsjuka. Kolla va synd det är om mej:






Lite härligt känns det dock att alldeles innan jag blev sjuk, då man är som smittsammas, det vill säga igår, så träffade jag nästan en miljon potentiella blivande magsjuklingar! Moahahaha!!!!!!!
Dela med sig, eller snåla, lite baciller får man tåla...
Skadeglädje är den sanna glädjen! Insjuknade fall kan rapportera i kommentarsfältet!

(jag kanske är värd lite magsjuka??)

lördag 30 januari 2010

Friskt sågat, hälften försvunnet!

Idag har Tobbesnobbe sågat bort halva vårat äppelträd/totempåle. Lite väl offensiv trädbeskärning tycker somliga. Men desperate needs takes desperate actions!




fredag 29 januari 2010

torsdag 28 januari 2010

Vem vill äta navel??

Skulle precis stoppa denna nätpåse apelsiner i min vagn, men så såg jag att det står spanska apelsiner, navel (!) på etiketten!! Vem vill äta det? Nä, det får bli andra apelsiner!!




För och nackdelar

Nackdelen med magsjuka är det eviga torkande av sånthär:



Fördelen är att bebis blir lite trött och gärna sitter såhär:




onsdag 27 januari 2010

Finast i trädgårdslandet (förutom blommorna...)

Så fort det Vaksala torg börjar vakna till liv igen ska jag ge mig ut och leta lämpliga skedar till det här projektet:



Fina va?! HÄR hittar du beskrivningen hur man gör!

Voilà!

Nu är alla våra böcker inplacerade i våran bokhylla i biblioteket! Såhär fullt blev det:






Med andra ord: plats att växa i! ( fast inte i rutan i mitten, där ska en stereo stå!)

Men här snackar vi en otroligt smakfullt komponerad litteratursamling! Här hittar du allt du behöver! Här finns böcker om gamla kungar och böcker om nalle puh! Här kan du plugga till körkortet och lära dig allt om betonggjutning! Det finns nåt för dej som är förtjust i kärnkraftverk och nåt för dej som vill lära dig att gå i högklackat! Det finns böcker om Jesus och böcker av Jesus! Du kan läsa om snoriga näsor på barn och snoriga näsor hos vuxna! Vill du lära dig räkna till tio kan du göra det, och vill du läsa lite Jane Austen så kan du göra det! Här finns böcker om utterns liv och leverne och böcker om etik i arbete med människor. Du hittar böcker om krig och fred, om kärlek och hat, om sjukdom och hälsa! Det finns böcker för halvåringar och det finns böcker för hyndraåringar! Kort och gott: här finns vad du behöver i bokform!

Allt eftersom böckerna kom upp i hyllan växte en beundran i mig. En beundran för ett folk som aldrig tidigare funnits i min själ, istället har dessa högt intellektuella varelser varit dolda i nån form av likgiltighet. "De finns, och det är väl bra." har jag tänkt innan. Eller... Egentligen inte. Dessa hjältar har funnits i mitt liv utan att jag överhuvudtaget brytt mig! Förutom när man inte hittar vad man söker, eller inte orkar leta... Då kan man alltid fråga. Ofta har jag tyckt att de är lite sura (förutom en dam här ute på storvretabiblioteket). Men tacka för det! Hur kul är det att vara ett smartskaft när ingen märker det??
Den med knoppen på skaft förstår att det är bibliotekarier jag pratar om. Vad är det för smart med dem, de sorterar ju bara böcker? Frågar den oupplyste.
Just precis! Har du sorterat böcker nån gång?
För då kanske du kan svara på om den medicinska ordboken ska stå på hyllan för ordböcker eller hyllan för medicin? Eller ska boken " Daily life at the time of Jesus" stå på Jesushyllan eller historiahyllan?
Hela tiden ställs man inför dessa svåra beslut som kräver snabba svar. Detta kräver ett antal IQ ska jag få be att tala om!

Nåväl, tänk att den nu står där... vår bokhylla! Det kunde väl ingen tro -att Lundbergs en dag skulle husera en bokhylla! Detta ska jag fira med en kopp kaffe och en chokladpralin som jag stal med från Gimo Herrgård! Detta i väntan på att den lilla kräkmarodören ska vakna igen...

Belly illness

Runt 4 snåret vaknade Ralf och presenterade sin nya grej -magsjukan! Härligt! Sen dess har det torkats kräk, kläder har bytts ett par gånger, det är ett evigt matande med småskvättar, och inte minst har det gungats och vaggats...

The bright side of motherhood!




tisdag 26 januari 2010

Sexbarnsmor

Trebarnsmorsövningen blev en sexbarnsmorsövning! Tillökningen firades med pannkakstårta à la Pettson!




Just nu vore en dubbelvagn på sin plats...





Tvåbarnsmor

Idag leker vi tvåbarnsfamilj här hemma! Frammåt eftermiddagen ska vi leka trebarnsfamilj!




måndag 25 januari 2010

Hej hopp!

Helgen har gått i kalasets tecken. Fredagen bjöd på tjejmys/39årskalas hos svärran. Inte för gossarna förstås, men väl för mammsen! I lördags hade Ralfs kompis Viggo 1årskalas och igår firade jag och Anders vår 6åriga bröllopsdag. I sedvanlig ordning firades denna på Gimo Herrgård!
Där passade vi även på att fota bebis litegrann -de har ju så fina miljöer! Här kommer en sneakpeak:











Tänk att just vi fick världens finaste bebis!

Idga har vi varit på öppna förskolan, nu ska vi ta tag i ett försenat fredagsstäd! Eller iallafal hälften av oss, den andra halvan har somnat sött...

fredag 22 januari 2010

Fresh and ready for spring!





Snyggast i stan

Sitter i slingor hos frisören och läser bloggar på iphonen!Bebis är med pappa. Najs!





torsdag 21 januari 2010

onsdag 20 januari 2010

tisdag 19 januari 2010

Virkning

Att virka har varit synnerligen underskattat för min egen del! Det är ju kalaskul!
Jag verkar inte vara den enda som upptäckt detta. På Panduros hemsida är det slutsålt på många av mönstrena, garnerna och nålarna. Där säljer de sköna trikågarner som jag gärna skulle lägga rabarber på, men som allt annat- slutsålt...

Mitt andra och senaste virkalster är en liten korg. I den har jag mina penslar...



Mitt nästa projekt tänkte jag skulle bli ett par söta tjejtofflor:



För avancerat för en nybörjare med bristande tålamod? Antagligen. Men som alltid när jag står inför ett nytt projekt frågar jag mig: hur svårt kan det va?

Det finns HUR mycket söta virkmönster som helst på nätet! Mitt tips är att googla på "amigurimi" och vips har du en uppsjö av kaniner, kakor, tofflor, muffinsar och annat som bara väntar på att virkas!

Just exakt nu...

... Sitter syrran på flyget mot haiti! Glöm inte att be för henne och alla andra hjältar som är där och gör en insats. Och för folket förstås!

Appropå ut och fara och flyga så fick jag igår reda på att i maj så åker vi ner till Rumänien! HURRA!! Efter hela åtta år har jag äntligen fått min man att gå med på att åka med ner! Det är nämligen så att farmor och farfar är väldigt engagerade i ett barnhemsarbete där. Och det bästa är att det inte bara är ett barnhem och när du är 18 så tack hej, utan de hjälper dessa unga med en yrkesutbildning, hus och boende mm tills de kan stå på egna ben. Underbart! Fantastiskt och spännande!
Men som ny i familjen Lundberg så märkte jag ganska snart att rumänienarbetet var deadly boring och rätt ointressant för avkomlingarna Lundberg. Att rent av åka dit och hälsa på var det inte tal om. Jag fattade aldrig varför, det gör jag fortfarande inte.
Men nu var det så att Anders råkade gifta sig med en tjej som alltid får som hon vill:-) sooner or later! I detta fall later. Åtta år later... Men den som väntar på nåt gott...
Och gott är det vill jag lova! Oo! Jag kan knappt bärga mig! Jag älskar sånt här! Människor som fritt och för intet ger av sina liv för andra! Jag vill dit! Känna lukten, stämningen, träffa dessa människor!
Och vet ni vad? Vi ska dit! *dansar en liten i-maj-åker-vi-till-Rumänien-dans*

Dessutom har vi ju en liten restresa på g. En såndär ligga-i-solstolen-i-en-vecka-variant. Inget bokat än... Men det borde vi göra! Vi planerar ju åka iväg runt alla hjärtans... Och vi måste fixa pass till Ralf! Oo! Bissi bissi! Det får vi göra imorrn! Han har nämligen ingen feber idag så han börjar friskna till! Skönt! Jag har träningsvärk i armarna efter allt kånkande på den lilla gnällspiken!

Igår fick biblioteket två av tre bokhyllor! Och dessutom lite tavlor och den lilla guldspegeln kom upp! Se det tar sig! Jag har den tredje och sista bokhyllan på g. Vi får se om den får komma hem imorrn, för ikväll blir det nog inte för ikväll är det Anders tur att se avatar på bio!
Dessutom fick sig pysselrummet ett snabbröj. Där var så rörigt att inspirationen bara dör när man kom in. Fortfarande rörigt, men mer "the kreativt kaos kind of röra".
Jag har via bloggvärlden hittat en superpysslare! En superpysslare som jag inte känner men jag tror hon är med i min kyrka, jag har inte sett henne där men hon är gift med min gamla klasskompis. Hon gör så gripande fina saker! Sådär noggrant och fint. Jag önskar jag va mer noggrann... Och att jag hade en symaskin...

Nu blev det ett såntdär långt babbelinlägg utan bilder igen... Mina innerligaste ursäkter för att jag plågar er med sånthär...

måndag 18 januari 2010

Sjukt coolt



Kolla in den här tjejen som vikter och rullar och fixar och donar av pappersremsor! Hur läckert som helst! Hennes hemsida hittar ni här! Som jag alltid sagt- ryssarna, dom kan dom!

Istället för badkaret??



söndag 17 januari 2010

lite av varje

Ralfbebisen här blivit förkyld och febrig... stackar bebis! Han vill bara sitta i famnen och gosa. Och det är ungefär det vi gjort idag. Förutom att jag rymde ut ett tag för att besöka loppisen på Fyris Park. Om jag får för mig det nån annan gång, så hindra mig! Skräpigt, instängt, trångt och allmant ofräscht. Burr!

För övrigt tar Ralf sig numera fram på detta vis:

Det var när vi varhus mormor och morfar som det lossnade för honom. Tänk vadlite lantluft kan göra!

Lantluften satte dessutom igång pysselkliet i fingrarna! Har en pandurobeställning på g, med övervägnade tema Virkning! Dessutom har bristen på sjukt iskalla dagar satt igång lite vårlängtan! Detta har resulterat i en liten kruka snödroppar som står på köksbordet samt en hjärna som spinner på temat trädgård hela dagarna!
När vi ändå pratar om fixelifix så kan jag berätta att vårat biblioteksfix har tagit ytterligare ett litet steg frammåt. Det har nämligen fått två små knasiga stolar och en liten pall. Varhe dag scannar jag av blocket efter billyhyllor och ett pelarbord och en persisk matta. Har du det liggandes på vinden och bara väntar på vårat bibliotek, så hojta!

Nu till det viktigaste i detta inlägg: Min syster ska åka till Haiti med kyrkans sjukvårdsteam! Hurra för syster! Vi är så stolta över dej! Och lite avis... men snart är jag oxå en lika duktig sköterska...

Som slutknorr får ni avnjuta av denna lilla film där Ralf har hiskeligt roligt med sin stor-kompis Gustav:

fredag 15 januari 2010

Kolla va ja just fick...

... på självaste tulpanens dag!




Hemma igen!

Nu är vi hemma igen. Efter vår våldgästning av mormor och morfar.
Jag och moster Carro hann efter semmelpremiären med ett par loppisar i Kumla. Där inhandlades en prima saftmaja för femtio riksdaler! Nu vill vi ha sommar å jordgubbar så vi kan göra jordgubbssaft!
Innan hemfärd igår så åkte vi hem till Emmaklämma och tittade på deras nya hus. Värsta Ernst- potentialen! Huset dignade av kaminer, kakelugnar, trägolv, små uthus och andra prickar över i. Jag tyckte hon kunde dela med sig...

Väl hemma bjöd Uppsala på biokväll igen. Avatar. En trevlig film. Och hur snygg är man inte i dessa 3D-glas?? Tur man har sitt påre torra. Värre är det för mina singelvänner...



onsdag 13 januari 2010

måndag 11 januari 2010

Superdupersur!

HUR sur som helst är jag! Sådär så det riktigt kokar inombords! Sådär sur så att det är stor risk att få en riktig avhyvling om man kommer för nära!
Ni vet sådär sur så man har lust att gå på en tätbefolkad gågata och knuffa till folk med axeln. Hårt!
Sådär sur så att man gör allt lite för hårdhänt, och det därmed inte alls är tid för tat plocka ur/i diskmaskiner eller andra uppdrag som bör utföras med varsam hand.
Förstår ni hur sur jag är?!?!

Varför?

Jo, för att jag är virrigast på hela jorden! och jag är så gripande trött på det! Ikväll är biblioteket färdigmålat, och jag tänkte fira med att sätta upp de murvliga biblioteksgardinerna.
Jag ställer upp strykbrädan, pluggar i strykjärnet, packar upp gardinerna, där det ingår en liten rulle snabbfoll för att man ska kunna fixa rätta längden, går in i biblioteket för att mäta hur långa gardinerna ska vara, går ut till strykbrädan, klipper till gardinerna i rätt längd. Och där slutar hela projektet! FÖR DEN GRIPANDE RULLEN MED SNABBFOLL ÄR BORTA! Puts veck! Jag har letat överallt! Den är i n g e n s t a n s!!!! Jag blir tokig! Jag hade den ju nyss!

Det här händer mig jämt! jag lägger bort saker hela tiden!! HEEELA tiden! Jag är så gripande in i norden superdupersur!

Bokslukare

Idag har vi läst böcker, jag och Ralf. Eller läst och läst, Ralf tuggar helst på dem. Men jag tror det blir rätsida på det när vi kan sitta i biblioteket och läsa istället! Tror inte ni det?






För övrigt är det tvätt och lite fix på schemat idag. Och en promenad i vackra vädret förstås! Det är ju bara 9 minus!

Jag trodde jag skulle få transportera hem lite möbler som jag hittat på Blocket, men ack och ve, de var redan sålda...

Med önskan om en fett najs måndag!

lördag 9 januari 2010

Still in bed




Vi hittade en rolig frågesportsapp till telefonen, vilket har lett till en hel förmiddag i sängen i frågesportens tecken. Jag tokvinner! Ralf har krupit runt i sängen, snussat, käkat välling och annat viktigt.

Men nu borde vi göra nåt mindre viktigt, som att måla bibliotek exempelvis...

fredag 8 januari 2010

Skjut inte upp till imorgon vad du kan skjuta upp till i övermorgon!

Det förblev ostädat igår också... Jag hann inte, för det blev biobesök istället... (visserligen kl 21, men ni vet, man ska måla mascara, klura på om man ska ha varma chips eller popcorn... Ja, det är mycket förberedelser ska ni veta!)
Men det är ingen fara, det är ingen som stjäl min städning ifrån mig, jag har den kvar till idag!
Tack och lov har vi endast haft ett spontanbesök den här veckan... Det skulle kännas genant om mitt stök blev offentliggjort!

Ang bion så såg vi Sherlock Holmes. Den var bra tycker jag. Lite för läskig för min del, men den kändes klurig och genomtänkt. Dessutom var miljöerna ytterst inspirerande för en biblioteksinredare!
Biblioteket blir sakta men säkert vitare och vitare om tak och väggar.

Ralf hade telefonpremiär igår. Han tyckte det var såhär kul:



Det var nämligen väldigt läskigt att någon stoppat in hans pappa i den där lilla manicken!

torsdag 7 januari 2010

Better than TV

Ralf sitter och tittar ut på stora snöflingor som faller...




mamma 60 år!

Igår fyllde min älskade lilla mammsing 60!
Detta firedes med att alla vi ladies i familjen åkte på spa på Grand Hotel Saltsjöbaden!
Då min telefon helt bestämde sig för att inte ha nåt batteri kvar så kan jag tyvärr inte bjuda på några lerinpackade-med-gurkor-på-ögonen-och-juicedrink-i-handen-bilder.
Det var väldigt mysigt. Mamma borde fylle 60 fler gånger...
Ralf var med pappsen som med morfar, alla morbröder och en halv miljon kusiner stormade naturhistoriska museet.
Mot aftonen strålade vi samman och år god mongolisk mat på en restaurang i sthlm.
Dessutom fick lilla mammsen (som är en oerhört frusen liten mammsing)ett bubbelbadkar, som står färdiginstallerat och väntar på henne när hon kommer hem.

På tal om frusen, är det så kontigt med de fyra miljarden minusgrader vi har nu för tiden?? Eller närmare bestämt 34 som vi hade här om morgonen. Eller 44 som brorsan i Sälen haft som kallast. Burr! 5-10 minusgrader räcker tycker jag. Där kan det stanna. Å andra sidan lär ju varenda gripande mygglarv i norduppland frysa ihjäl! YEY! Då är det värt några köldknäppar...

Idag står städ på schemat. Ett välbehövligt städ vill jag lova! Det är stökigt så till den mildaste av grader! Jag skyller på renoveringen av biblioteket, vilket gör att det står massa biblioteksinredning i hallen/vardagsrummet. Men var har det med den överfulla diskbänken att göra? Eller Rals utökade leksakshörn? Eller det tvättbelamrade köksbordet?
Inte vet jag, men nåt samband har det!

God fortsättning!

söndag 3 januari 2010

Jag ska aldrig aldrig bli målare!!

Tänk att jag redan glömt hur väldigt evigt det är att renovera!!! Det var ju bara nån månad sedan jag stog där i målarbyxorna och surade på penseln!
"Slabba på!" mm, sure! Trodde jag ja! Men rummet ska tömmas, spindelväven torkas bort, det ska spacklas, slipas och inte minst målas! Att måla är pest! Det tar så mycket längre tid än man tror. Speciellt när man ska måla obehandlat trätak! Dessutom har vi köpt för lite färg.
Ååå så tråkigt det är att måla! Tråkigt tråkigt tråkigt! Nu är första lagret halvfärdigt och vi ger upp och går och lägger oss.

Eviga gästrum.





Adjöss fula gästrum, välkommen vackra bibliotek!

Ikväll slabbar vi på första lagret målarfärg i gästrummet!
Vi var på Ikea idag efter kyrkan, där hittades de muffliga biblioteksgardinerna och den nätta lilla guldspegeln! Gardinerna är inte ljusgröna utan murvelgröna och det verkar som att rummet blir något minde sirligt, och något mera muffligt och bibliotekigt än vad jag tänkte från början... ( i förrgår alltså :-)) Det gäller att smida medans järnet är varmt, för rätt va det är försvinner flödet. Lätt fånget, lätt förgånget!

Dessutom har farmor erbjudit en pendyl! Vi är på god väg med andra ord. Och det är bra.




lördag 2 januari 2010

Insomningsfasoner och bäddsoffa

Ralfbebisen (som efter att ha gosat med en 6dagarsbebis i två dar har blivit en Ralfjätte!) har just somnat in för sin förmiddagslur.
Under den senaste månaden har han helt kommit ur sina sovrutiner, och dessutom har han lärt sig att sätta sig upp på egen hand. Detta har medfört ett visst behov av uppfostran på insomningsfronten.
Igår när han skulle sova höll jag på i 40 minuter och lade honom ner. Han satte sig upp, ilsken som en röd gris, jag ka honom ner, han satte sig upp, jag la honom ner... Vid 37e gången tappade jag räkningen, men han satte sig upp minst dubbelt så många gånger. Lika arg varje gång. Envisa unge.
Vad han ännu inte förstått är att den han envisas mot är självaste ursprunget till hans envishet.
Idag när han skulle sova förmiddag satte han sig bara en 5-7 gånger, och han sov på 10 minuter.

Anders är och hämtar en bäddsoffa som vi ropat hem från Blocket! En sånhär:



Den kommer passa ypperligt i vårat vit/ grön/ guldiga bibliotek!
Imorrn efter kyrkan ska jag åka och köpa målarfärg och måla rummet! Hurra va fint det kommer att bli!

Själv så har jag krupit ner i den varma, sköna sängen igen. Jag ligger och tittar på stora, stora snöflingor som faller utanför fönstret. En ytterst rogivande sysselsättning! Hade det inte varit för den gripandes luftvärmepumpen så hade det dessutom varit knäpptyst...

Snart ska vi hem till systerlyster och äta lunch! Sen ska jag städa ut julen! Börjar man julpynta t mitten av november så känns det rätt så skönt att ta bort det nu :-)

God fortsättning på 2010 kära vänner!

fredag 1 januari 2010

God morgon 2010!

Gott nytt år, vänner!
Jag hoppas ni hade en alldeles, alldeles underbar nyårsafton!
Vi firade hemma här i goda vänners lag. Hur mycket vuxenpoäng är inte det? Att vara hemma och fira med andra barnfamiljer istället för att vara ute och parta? Mysigt var det iallafall! Må detta bli en ny vana!

Men varför förstår inte Ralf att sena nätter efterföljs av sovmorgon?