Recent Posts

lördag 20 februari 2010

Ibland...

... tar livet ett språng. Ungefär 5, 7 år på ett huj. Idag är en sån dag.
Det insåg jag när Niklas son stolt kom och visade en tatuering han satt dit på min son.
När blev vi såhär vuxna?




torsdag 18 februari 2010

The T-day


T som i TAND!!! Äntligen har Ralf fått sin första tandabissing! Hurra!!

onsdag 17 februari 2010

Lite vårkänslor

Photo by Paula

Dessa små söta krokusarna står på vårat köksbord och sprider lite vårkänslor.
En trevlig onsdag önskar jag er!

tisdag 16 februari 2010

Mitt hjärta

Photo by Anders

Min lilla grodunge fick diagnosen förkylningsastma igår. Det var inte min lyckligaste eftermidddag/kväll kan jag säga. Sköterskan var för hårdhänt, doktorn för arrogant, mamman för trött och bebis för ledsen...
Till sist kom vi hem med en hel påse med olika inhalationer, en helt slutkörd bebis som sov som en stock och en storgråtande mammsing. Vid dessa tillfällen är det mer än fantastiskt att vara gift med Anders, stormfastheten själv.
Men efter regn kommer solsken! I natt sov vi som stockar hela familjen, för första gången på nästan en vecka! Å så skönt! Ralf andades så lungt och fint hela natten. Vi hoppas att det håller i sig.

Tack förresten för alla snälla kommentarer om nya bloggdesignen! Jag tyckte Caisa K hade så fin blogg att jag laddade ner samma mall :o) Eller jag och jag, Anders mest :o)

måndag 15 februari 2010

Favorit i repris

Bebis har svårt att andas. In till barnakuten. Andas i masken. Suck...



Vackra vita vintervärld


Photo by Paula

Igår när jag var ute på promenad med min syster så tänkte jag, kan upplandsslätten bli vackrare än såhär? Så kom natten. Och frosten. Och i morse när jag vaknade så kom svaret: Ja!

Det här är den absolut, utan tvekan den bästa delen av vintern! slutet av Januari-början av mars. Ljust, krispigt och alldeles alldeles underbart!
Förtjusande var ordet. När vädret är såhär kan våren gott vänta.

Jag hade helst tagit en lång promenad, men den kalla luften är nog det sista som Ralfponkens trånga luftrör behöver.
Därför rymde jag en liten sväng när han sov, för att med kameran försöka fånga något av det vackra.

Det blev inte så mycket målat i helgen. Men en bokhylla och en pall fick sitt första lager. Anders var inte alls på målarhumör. Jag tror jag satte käppar i hjulen på mig själv när jag skrev det där om att biblioteket, som han just målat, borde få en medaljongtapet. Ostrategiskt.
Idag ska nog bokhyllan och pallen få sitt andra, och förhoppningsvis sista lager...

söndag 14 februari 2010

Fortfarande på barnakuten...

Såhär lajbans har vi nu:






Efter fyra (inte fullt så roliga) omgångar till med masken så andas ungen dom en oljad ål! Härligt! I väntan på doktor och förhoppningsvis hemfärd passar en del av oss på att slagga, medans andra bloggar...

Ode till iphonen!

Och till svensk sjukvård!

Och till Ethel som förgyllt vår alla hjärtans kväll!

På barnakuten...

...och andas lite adrenalin... Så skojsigt har vi en söndagkväll som denna... Ralf tycker iallafall att masken är smaskens!







fredag 12 februari 2010

Blocket- den nya drogen.

Sedan vi flyttade till hus, och därmed fick ytterligare utrymme att fylla, har jag stundoms blivit blocketberoende! Jag är just inne i en sådan fas. OO, det finns så mycket roligt på blocket! Bland annat detta:


Två lovely karmstolar, skulle passa ypperligt på varsin sida om vår byrå i vardagsrummet! Synd bara att säljaren blandat ihop blocket med typ antikrundan...


Denna förtjusande pinnsoffa hör ihop med föregårnde stolar. Tänk er avkapade ben och en tjock kedja i varje hörn och vips har man najsaste sydstatsgungan till verandan!


Tänk ett eller två (eller tre) lager vit färg på denna! Mums! Skulle stå vackert mellan sista köksfönstret och dörren till altanen... Har faktiskt ringt säljaren, men det skulle komma nån och titta på skåpet imorgon... men om denne inte sköper så skulle hon ringa tebax... håll tummarna!


Likaså här- lite vit färg! tjuusigt!


En sånhär balja har jag redan, den ska tjänstgöra som örtagård i sommar! Jag betalade dock en femtedel av priset för min... Tacka veta jag bakluckan på ulva kvarn... å så mysigt det ska bli i vår när det sätter igång igen!


Den här vackra garderoben skulle jag inte ha nåt emot att ha i vårat sovrum! Den kostar skjortan dock.


En skänk, typ den här skulle jag gärna byta ut vårat vitrinskåp mot.

Ja, jag säger då det: mycket vill ha mer. Sedan vi flyttade hit så har vi köpt/hittat/fått/lånat följande möbler:
Ett plåtskåp till pysselrummet.
En plåtbyrå till pysselrummet.
Ett skrivbord till pysselrummet.
Bokhyllor till biblioteket.
En bäddsoffa till biblioteket.
En stilgrupp till biblioteket.
En soffa till vardagsrummet.
Ett köksbord.
Fyra ytterligare köksstolar.
En spjälsäng till Ralfs rum.
En fåtölj till Ralfs rum.
Div barnmöbler till lekrummet.
En kyrkbänk till altanen.

hm.. jag tror det var allt...förutom lampor, gardiner och annat lulllull som kommer till...
Ja, det tål att sägas igen: mycket vill ha mer... och då är det ju tur att Blocket finns :o)

En härlig, trevlig, mysig, produktiv, avslappnad, spännande helg önskar jag er!
Själv ska jag mest måla! Har jag tur så ska även Anders måla! Vardagsrummet ska bli ljusare! Nu har jag försökt leva med icke-vita väggar i över ett halvår, men det går bara inte. eller går och går?! det är klart det gör. But I don´t like it! Vita vita vita ska väggar vara! Så det blir ljust och härligt!
Konstigt nog är jag inte helt nöjd med de vita väggarna i biblioteket... Där vill jag gärna ha det murvligare... kors i taket va? men vi kan ju inte gärna måla om där igen... eller? vad säger du baby? kanske en härlig medaljongtapet vore passande? och nu snackar vi inte fondvägg...
OO, för övrigt har jag fått sån inspiration för vårat pysselrum! Detta tack vare bloggen Caisa K. Den ligger klart etta på bloggtoppen just nu! kika in där!(Hon har betonggolv i sitt kök!! *helt klart sotis*) Nåja, pysselrummet vill jag ska vara råare och industriellare. Har spanat in en arbetslampa på Biltema som ska fungera som fönsterlampor där! Tänk lite zink och betong och grövre material. Eller gå in På Caisa K så kommer ni förstå känslan!

Jani, det finns så mycket jag vill göra med vårat hus! Det tar aldrig slut! Jag skulle behöva ett helt byggarbetslag hemma hos mig hela tiden! Tills dess får jag påta på själv, och lägga huvet på sned för min käraste :o)

Men det är ingen brådska, det är ingen som tar mitt arbete ifrån mig!

Men nu ska vi se, jag höll ju på att avsluta det här inlägget! Det är bäst jag gör det innan jag börjar babbla om alla trädgårdsplanerna, eller vinden som ska bli sovloft, eller hallen som ska målas och fixas, eller...

På besök hos dr Gyllenspetz

Ralf har fått en sån hiskelig hosta. Därför ringdes VC med förhoppning om en skvätt hostmdicin.
Så visade det sig att det faktiskt fanns en läkartid innan helgen. Bara det att den var en kvart senare, och både jag och Ralf satt fortfarande i pyamasarna. Men supermammsing som man är så var vi där tio minuter senare. Kanske inte helfräscha och piffiga efter en natt halvsovandes i fåtölj med en liten hostgroda i famnen. Men men...
I Receptionen frågade de om vi ville lista oss hos denna doktorn. Vi hade visserligen aldrig träffat honom, men hallå, han heter Gyllenspetz! Då måste man ju vara en bra doktor! Sagt och gjort! Så nu är familjen Lundberg med husläkare för första gången! Känns bra. Stabilt lixom. Många vuxenpoäng...

Dr Gyllenspetz tror att Ralf har fått RSvirus och skrev ut bricanyl och mollipect.
För att fira ska vi gå till moster och äta lunch. Dessutom har det utlovats semla!

Trevlig helg önskar jag eder!

onsdag 10 februari 2010

En dag på Nordpolen.

Solen sken och det var vackert väder på nordpolen. På en gammal kyrkbänk placerad mitt ute i tomma intet sitter Tobbe. Bredvid Tobbe på kyrkbänken ligger en groggy isbjörn. Tobbe ska ta vävnadsprov på isbjörnen, men sitter som bara där och verkar inte komma till skott.
Jag går fram till Tobbe för att hjälpa honom.
-Men har du sederat honom ordenkligt? Frågar jag Tobbe.
- jaja! Absolut! Svarar han.
Detta trots att björnen börjar vakna till liv.
Men lillasyster som man är så litar man ju på sin storebror. Jag går således fram till björnen för att lägga den i framstupa sidoläge. Då vaknar den! Och blir superarg på mej!
Jag springer och springer tills jag kommer fram till ett väntrum placerat där ute på nordpoolen. Eller väntrum och väntrum, ett gäng klassiska väntrumsmöbler och en rad plåtskåp à la skolan stod placerade där mitt på Nordpolen. I väntrummet satt pappa och läste en tidning. Själv sprang jag in i ett av plåtskåpen för att gömma mig för isbjörnen. Tyvärr han jag inte stänga dörren innan björnen kom och slet bort den.
Jag ropade på pappa som kom och drog björnen i svansen och sparkade den på smalbenet. Detta gjorde tyvärr bara björnen ännu argare. Inte på pappa utan på mej förstås! Pappa brottade då ner björnen på mage och försökte bryta nacken på den. Men det gick tyvärr inte. Då kom Tobbe springandes. Han frågade hur det gick för mig och jag svarade att han borde hjälpa pappa med isbjörnen. Tobbe hade som tur var med sig en sax som han klippte av halsen på isbjörnen med.

Slut.

Så tokigt kan jag drömma:-)



tisdag 9 februari 2010

Tänk va tiden går...

Snart efter att bebis började krypa så började han klättra, och sen resa sig med stöd och sen gå utmed möbler. Han säger mamma och pappa och nej(??). Han har en vilja av stål men är för det allra mesta på strålande humör. Tänk vad fort det går! Det var ju nyss jag satt med en liten liten makaron som bara låg och sov i famnen!

Andra som blivit stora är mina små brudnäbbar. Rätt var det är så slutar de springa och krama en när man kommer. De hoppar inte längre upp i famnen och berättar något man bara förstår hälften av. De blir stora och här om veckan slog det mig att de kanske rent av växer ifrån sin gamla faster/moster! Detta bör ju förstås motarbetas!! Därför tig jag med mina små stora tjejer på fik och bio i söndags. Det var så mysigt att umgås lite med bara dem, utan en massa smådruttar omkring:-) fem fina söta tjejjer som är alldeles påväg att bli stora...






För övrigt rullar dagarna på med vad en hemmamammas dagar rullar på med. Bajsblöjor kaffe och babysång känns som en bra sammanfattning.

Ralfbebisen har fått för sig att kl fem på mornarna är en bra tid att vakna. Alla som är större än en meter förstår att fem på morgonen inte är fem på morgonen utan fem på natten! Inte alls okej! Styrkt att en såndär hundrabarnsmamma som jag träffade på öppna förskolan, (ni vet en såndär som ammar en unge medans hon byter blöja på en annan och lägger pussel med en tredje, en mamma som är så moderlig att det bara sprutar bröstmjölk om henne, en som är klippt i "en lättskött frisyr" för att hon hinner aldrig titta sig i spegeln. Men som alltid har humöret på topp, förstår ni vilken sorts ur-mamma jag menar?)
Nåväl, denna facit-mamma tyckte jag skulle dra ner på dagsömen, på så sätt skulle ungen sova längre på natten. Det låter väl logiskt? Sagt och gjort! Med start igår så bantades dagsömnen ner till Ralfs stora vrede frammåt kvällskvisten.
I vanlig ordning somnade han som en klubbad säl vid sjusnåret. Käkade en flarra välling vid tvåsnåret och sov till klockan 05.40! Inte så länge som jag önskat, men 40 minuter längre än vanligt iallafall! En bra start tyckte vi.
Faderskapet gick upp för att ge den lilla nattugglan frukost. Men det visade sig snart att bebis inte alls sovit färdigt för natten. Arg som ett bi somnade han om vid halv 7 igen. Och sov till 8. YES! Tänk om det rent av är såhär lätt att förskjuta en bebis dygn?? Det återstår att se.


tisdag 2 februari 2010

Hej!

Vilken spännande rubrik va?? jajjemän, här råder kreativitet på hög nivå!
Vi är friska nu! underbart! Hälsa är ett underskattat tillstånd när man är frisk.

Kommer ni ihåg den där kvinnan jag pratade om innan jul, hon som målade så vackra tavlor? Ikväll har vi varit hos henne och köpt en tavla! ÅÅ den är så vacker! Den hete "Unity" och föreställer åtta olika människor som ber. Var och en med sitt eget uttryck. Den är Underbar! Kom hit och titta på den!

Det var den första tavlan hon sålt, så det kändes nog lika stort för henne som för mej när jag gick hem med den! Men den första av många, är jag helt övertygad om! ÅÅ hon MÅSTE ha vernissage!!
Sedan sist jag besökte henne hade hon hängt upp fyra nya tavlor. Helt ljuvliga! Dessa föreställde människor på en sommaräng på olika sätt. Jag tror jag köper dem oxå! Jag tror jag köper alla henens tavlor! och henne själv! så ska jag stänga in henne i mitt pysselrum, där ska hon sitta och skapa och vara min inspirationskälla! eller??

Nu vill jag inte ha några men-lägg-upp-en-bild-på-tavlan-då-kommentarar! Bilderna gör inte tavlan rätt! Den måste ses live!

måndag 1 februari 2010

Bättre

Idag mår vi mycket bättre! Inte "ja-vi-går-till-öppna-förskolan-bra", men iallafall "vi-kanske-tar-en-sväng-till-biblioteket-i-eftermiddag-bra".

Här kommer en bild på de små tjejtossorna jag virkat. De är nu påväg hem till sin lilla nyckelbensbrutna mottagare.