Recent Posts

måndag 31 januari 2011

God morgon

Ligger i sängen och undrar huriallsindar jag ska ta mig upp idag!
Tur att skafferiet innehåller min nya craveing... Min morgonmorot= kalaspuffar!! Mmm!!!




Men innan puffarna ska ni få ta del av dagens lista:

DAGENS VILL HA: bebis utanpå magen istället för innanför!
DAGENS KLÄDSEL: one piece på förmiddagen, gravidjeanskjol senare (typ det enda jag kommer i nowadays :-)
DAGENS SMINK: vanliga vardagsvarianten.
DAGENS FRISYR: utsläppt
DAGENS LÅT: Vinjetten till bollibompaprogrammet Charlie och Lola.
DAGENS PLANER: lugna förmiddagen, besök av rörmockaren som ska laga droppande kökskranen, och en eftermiddag på stadsbiblioteket med Frida and the kidz!
DAGENS SAKNAD: Den vanliga kroppen!
DAGENS DROG: kaffe!
DAGENS ROLIGASTE: Ralf, min fina lilla virvelvind!
DAGENS FAVORIT: kalaspuffarna. Helt klart!
DAGENS KÖP: inget. Ännu. Men jag antar att det blir en kopp kaffe på bibblans cafe senare...
DAGENS HUMÖR: Gott.
DAGENS ORD: KOM UT!

- Posted using BlogPress from my iPad

söndag 30 januari 2011

En hel vecka!

En hel vecka har gått sen sist! Hej på er! Hoppas er vecka varit bra! Vi har hunnit med både magsjuka, öppna förskolan-premiär, mostrar, herrgårdsbesök, skrivbordsinköp, en farmor och farfar och lite av varje sedan sist.

Nu är det bara fyra dagar kvar tills det stora datumet. Maggen har börjat jobba lite annorlunda, så det märks att det inte är hundra år kvar. Max tre veckor!
Ååå, vad jag längtar! Jag känner mig supertung nu! I kyrkan idag undrade någon hur jag kunde vara så pigg. Jag försäkrade henne att det bara var på låtsas :-)

I fredags blev det äntligen tillfälle för mej och Anders att fira vårat deltagande i världens bästa förening; det Lundbergska äktenskapet! Det var så mysigt att få åka iväg ett helt dygn och bara vara vi två! Ralf höll låda hemma hos moster och kussarna.

Nu ska jag göra mitt bästa för att avverka en god natts sömn! För vem vet, imorrn kanske man ligger och föder:-)
Kanske är dags att packa den legendariska bb-väskan... Igår inhandlades iallafall de legendariska jumbo-bindorna som den sista punkten på att-införskaffa-innan-bebisen-listan. Sjukt stora.

God natt!

- Posted using BlogPress from my iPad

måndag 24 januari 2011

7!

Idag har jag i hela sju år haft den stora äran att vara gift med världens finaste man!
Anders, jag älskar dej!




fredag 21 januari 2011

Tvättberget växer...

... oja, uppesittarnatt i dess uppesittigaste form! Ralf har kräks för glatta livet! Stackars liten, han är alldeles matt och pipig. Än så länge kräks det mer än vad som hinner tvättas. Tvättberget växer. man hallå, vi har ju hela helgen på oss! :)

I natt levde vi normadliv. istället för att bädda rent i de nedkräkta sängarna så flyttade vi till en annan säng :o) Således väntade anders och min säng, spjälsängen, ralfs säng och gästsängen på assistans när vi vaknade :) mysigt!

torsdag 20 januari 2011

Laddar för uppesittarnatt

Okej, tampas med de två största sömn-dödarna inatt; magsjuk unge och höggraviditet. Tur att jag laddat med en lugn dag.

Tänk om jag skulle bli smittad. Och inte blir frisk innan det är dags att föda. Burr, ryser vid tanken på kombon magsjuka/förlossning. men jaja, det är säkert en och annan kvinna som överlevt det oxå, om det skulle bli aktuellt.

vår one pïece- dag.

Idag är vi hemma och donar lite. Och längar tills att öppna förskolan börjar... vilket den gör nästa vecka...
Tvättat lite tvätt och så ska vi baka kakor! Folkes kakor! ja, för så ska bebisen heta! Folke Per Anders Lundberg! Vi har ju inte skrivit det i sten ännu, men det känns som att det blir en liten Folke.

Idag är det på pricken två veckor kvar tills Folke beräknas komma. Med andra ord kan han kan han komma när som helst nu! Men vi siktar ändå in oss på alla hjärtans dag :o)

Vi har dessutom sovit, ätit mat, ätit glass, läst böcker, gått ut med sopor och hämtat posten ifrån brevlådan idag. Ni förstår vilken sorts dag det är? En typisk one-piece-dag. En mojsar-dag. Det hela akompanjerat av Ralfs favvoskiva; "kom så sjunger vi".

I helgen ska jag och Anders åka till Gimo Herrgård och fira 7åring bröllopsdag. Vi ska för första gången låna ut vår lilla bebisunge över natten. Ångestblandad längtan.

onsdag 19 januari 2011

Babyskydd

Idag har vi strosat på stan. På vägen hem stannade vi på barnens hus och köpte en sånhär:





För vi kom på att en sån måste man ju ha när man får bebis. Till Ralf lånade vi en av kusinen, men nu var det dags att inhandla en alldeles egen! Nu tror jag vi har införskaffat allt som bebis behöver.

- Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 18 januari 2011

Tisdag indeed!

I morse var vi hos barnmorskan, jag och bebis! Alla värden var bra, ink blodtrycket! Hurra!
Ja... Det skulle va vikten då:-) dock känns det mer ok den här gången. Har gjort det förr lixom... Sist tänkte man att jaha, nu ska man se ut såhär resten av livet, grattis Anders:)
Bebis har lagt sig till rätta och väntar på startsignal från högre makter.
Han är mer än välkommen!

I övrigt så känner jag mig väldigt, väldigt, väldigt gravid idag! Ni vet, sådär otroligt höggravid på alla sätt. Det var så illa i förmiddags att Anders till och med åkte hem från jobbet för att låta mig sova. Det ska ni veta, det ska mycket till för att Anders ska vara hemma från jobbet:)

Igår va det girls night out. Med bio och fika. Det var väldigt najs. Anders hade dessutom gjort fint här hemma medans jag var borta. All kärlek till min fina Anders-hjälte! Som för övrigt varit min, bara min i sju hela år på måndag! <3



- Posted using BlogPress from my iPad

trött värre

Ralf har stökat större delen av natten. Jag har haft förfärligt ont i fogarna. Som grädde på moset har jag en tid hos barnmorskan 7.15 på morgonen. finns det ens så tidiga mottagningstider?

måndag 17 januari 2011

Dagens lista:

- handla mat på affärn
- besöka Apoteket.
- hämta ut paket från panduro.
- ta emot flyttfyndsleverans från morfar.
- bjuda morfar på lunch.
- packa upp och tvätta efter helgen.
- läsa trädgårdstidningen som måste lämnas tillbaka till biblioteket imorrn.
- försöka övertala min livmoder att det är dags att föda.


Uppdatering:
Punkt ett-fem utfört. Punkt sex känns jobbig så den skjuter jag upp och satsar på punkt sju istället. Ralf middagslurar nämligen.





fredag 14 januari 2011

Tidigt på morgonen

Jag och Ralf har åkt och hälsat på mormor och morfar. Och mostrarna, morbröderna och kusinerna och hästarna och kossorna och hönorna.
Ikväll kommer även pappa! Vi ska bara mysa, äta semlor, gå på loppisar, klappa hästar och annat som man gör på landet.

Men än så länge sovs det här i huset. Endast den höggravida är vaken... Lite ont i fogar, lite halsbränna, konstiga drömmar och annat som hör höggraviditet till sätter käppar i sova-gott-hjulen. Men jag har läst att det är ett sätt för kroppen att förbereda sig på alla uppesittarnätter som hör en nyfödig till. Det väljer vi att tro på. Det känns lite bättre om eländet har ett syfte:)

God morgon på er och hoppas ni går en strålande fredag till mötes.!



tisdag 11 januari 2011

Did'nt see that coming

Efter digert trugande med filen idag vid mellisen tittade Ralf på mig med sin argaste blick, tog tag i skeden och tryckte den i fejjan på mig...



Kändes på nåt sätt att jag både förtjänat det men ändå inte.
Kom snart fram till att det måste bero på att han lekt med sin partner in crime, "Vevi", större delen av dagen. Ralf skulle aldrig komma på sånt otyg annars!

Projekt alfabetsvägg

Här om sistens såg jag denna trevliga kreation på webben:

 Bild från projekt nursery.

En fin alfabetsvägg! En sån ska jag oxå göra, tänkte jag! I lekrummet där uppe! Så nu samlar jag bokstäver för fullt!
Det gäller att snabba sig och smida medans järnet är varmt, för när det gäller nya ideer så kommer det många, men få av dem slutförs. Det tar nämligen inte alls lång tid innan det hett brinnande intresset svalnar :o)

Hittils har jag samlat ihop A B C D E F G H I J K L M O R (två R faktiskt!) S och W! Idag har jag ramat in ett B och ett F.

Tips på vart jag kan finna trevliga bokstäver mottages gärna!

måndag 10 januari 2011

Planera och fundera

Ikväll är Anders ute i uthuset och snickrar på bebisens vagga. Det är nästan bara tre veckor kvar tills bebisen beräknas komma.
Själv sitter jag vid köksbordet och funderar, skriver listor och planerar. Min hjärna är lite kola, så utan alla mina listor blir det mesta bortglömt... Ikväll listas vad som är kvar och ordna innan bebisen kommer, och alla kakorna som ska bakas till ankomsten. Vi får se hur många som hinner bli bakade. Orken är lite upp och ner nu för tiden. Ena dagen är jag som vanligt, och andra dagen är jag trötta Berta.

Idag har det varit strålande sol och ett par plusgrader här! Fantastiskt! Man blev alldeles vårig i själen! Så jag och Ralf åkte och handlade lite vårlökar för att ersätta de sista amaryllisarna med. Nu är julen helt ute ur huset, sånär som på ett par stjärnor på övervåningen.

Idag kom alla fröerna som jag beställde här om dagen! Å va sugen jag är på att plantera! Men jag får gott hålla mig i ett par månader till... Och spara vindruvsaskar! Jag har nämligen läst att de fungerar prima som små drivhus!



- Posted using BlogPress from my iPad

fredag 7 januari 2011

Plötsligt så händer det!

Först och främs vill jag varna äckelmagade läsare. Detta inlägg handlar om bajs. Dock är det inga bilder, även om det var frestande.

I nybadat tillstäng sprang Ralf nakenfis här hemma en stund. Men rätt vad det var så hörde jag ett välbekant stånkande från rummet bredvid.
Nu var goda råd dyra! Blöjorna var inte alls i närheten. Men det var den stora porslinstelefonen. Den vita tronen. Eller toan, dom den kallas i folkmun.
Snabb som en trimmad köttbulle (som inte bara beskriver hastigheten, utan även formen på den alldeles för höggravida mamman) tog jag Ralf och satte honom på toan. Visserligen höll han på att trilla ner i den men å, så nöjd han blev! Strålande som en sol, och mummlandes om bajs satt han där och tryckte för glatta livet!
Så brummade Ralf på toaletten för första gången!

Vi har inga som helst planer på att klippa blöjan än. Dels för att det är vinter, och blotta tanken på nerkissade overaller och vinterskor ger mig rysningar. Och dels för att det om inte alls lång tid ska komma en bebis i familjen. Enligt flertalet pålitliga, oberoende källor utan vetskap om varandra, ska det vara waste of time att toaträna precis innan en nykomling anländer. Att den stora kommer falla tillbaka i gamla hjulspår så fort han ser att lillfisen har blöja.

Annars hade det nog varit perfekt tajming att kapa blöjan nu. Ralf har nämligen varit extremt bajsfixerad den senaste tiden. Ankan bajsar, nallarna bajsar, pappa bajsar. Det är ett väldigt tjat om bajs här på dagarna...

onsdag 5 januari 2011

Fortfarande trädgårdsknasig...

Trädgårdsfxeringen håller i sig även denna kvällen.
Fokus är dock flyttat från perennrabatten till köksträdgården. Här ska de sås fröer må ni tro! Morötter, blåklint, plocksallat, dill, potatis och spenat! Jag har just varit på Impecta och lagt in en order. Vårat lilla uthus är en perfekt plats för små frön att förgro!
Fröna ska sedan planteras ut i pallkragar. Förhoppningsvis ska pallkragarna hinna med att måla sig i svart slamfärg oxå! Via min bror har jag kommit över pyttepallkragar! Hälften så stora som vanliga. Ursöta! Några i vanlig storlek ska jag oxå ha... om det ryms...
Och hela köksträdgården ska ramas in med en lavendelhäck! Eller... det ryms inte riktigt runt hela, men längst ena sidan iallafall :o)

Hur ska jag hinna ta hand om en liten nyföding i vår??

Bild från impecta.se

tisdag 4 januari 2011

Klurigt värre

Ikväll kom jag in i ett planera-den-blivande-rabatten-mellan-altanen-och-äppelträdet-flöde. Planen är att det ska bli en rätt stor (stor med mina pytte-trädgårds-mått) rabatt med en liten grusgång igenom.
Men ju mer man försöker desto svårare känns det. det ska vara soligt, skuggigt, fuktigt, torrt, blommningarna ska korsa varann så att allt inte blommar på en nång utan överlappar varann, det ska inte va för många sorter för då blir det pluttrigt, det ska vara enheltlig färgskala och bla bla bla! Höga blommor här och låga blommor där...

Hur många regler finns det inte för rabatter?? vad är det för fel på min egen fint+fint=fint-regel?

Jag ritar, slår i böcker, googlar och funderar...
Har så svårt att visualisera rabatten här inne vid skrivbordet... Helst vill jag stå där ute där rabatten är tänkt och fundera. Men där är det en meter snö...

På tok för tjurskallig för att anlita nån form av trädgårds-tyckare är jag oxå. Kan själv! Eller kan och kan :o) det här med trädgård är nog något jag hellre vill kunna än kan...
men äh, jag tror jag gör som så många andra gånger här i livet; struntar i reglerna och bestämmer själv... fint+fint=fint.


måndag 3 januari 2011

Sista månaden(?)

Idag är det prick en månad kvar tills lillfis ska titta ut. Å vad vi längtar! Det ska bli så gosigt med en liten liten plutt igen! En såndär som man hittar där man sist la honom.

I övrigt så är det vardag igen efter alla helgerna. Inga barnaktiviteter har dragit igång ännu, så vi får gott sysselsätta oss själva ett tag till. Kasta ut delar av den barrande julen, ta en sväng till biblioteket, affären och Apoteket står på dagens lista.

Igår var vi tillsammans med familjen Gadd på Disney on ice i Globen. Det va mysigt och Ralf var oväntat road och underhållen av showen! Han dansade, klappade händerna och kommenterade högt när det var väldigt många på scenen, eller när vovven kom ut (Pluto). Och vinkade hej då till alla som åkte bakom scen.




- Posted using BlogPress from my iPad