Recent Posts

måndag 28 februari 2011

Stora stora Ralf!

Idag träffades systrarna Jakobsson och drack förmiddagskaffe (som gärna drar över med en lunchpåtår och gärna en bit in på eftermiddagen :o). Medverkande var även Ralfs coola, coola och högt beundrade kusin Algot. När det var dags för hemfärd frågade Algot om Ralf ville följa med honom hem och leka. "Ja!" utbrast en supernöjd Ralf. Sagt och gjort. Ralf struttade glatt med Algot hem och lekte. Utan minsta bekymmer att mamma inte följde med. Så här sitter jag med min bebis, utan Ralf.
Min lilla Ralf-klutt. Vips är han så stor att han vill hem och leka med kusinen. Det lixom både glädjer och skär lite i mammahjärtat.

För övrigt hänger det en Mawok i taket i köket nu för tiden! Det dröjde inte länge efter hemkomsten från BB innan jag insåg det stora behovet av en plats att lägga Folke där Ralf inte kommrt åt med sin stora gos-benägenhet. Mawoken i köken fick bli lösningen. En Mawok, för er som inte har bebis-koll, är en takgunga med skönaste gunget. en sånhär:


fredag 25 februari 2011

Goliat

Idag har vi varit på bvc igen. Folke väger nu 4700 gram och är 57 cm lång. Vi funderar på om namnet Goliat skulle passa bättre på jättebebisen med järnviljan...



- Posted using BlogPress from my iPad

torsdag 24 februari 2011

Jiha!

Jag säger då det: ett barn- inget barn. Två barn- tio barn!
Vart är extraarmarna som behövs?
Anders jobbar sin tredje dag. Vi andra har inte varit utanför dörren sedan dess:-)
Jag riktigt längtar tills om några veckor, då man börjar komma in i det hela och livet rullar igen.
Folke sväljer massor av luft när han äter och har lite magknip...
Ralf har fullständig slagsida på sovrutinerna och vaknar 4 på mornarna...
Livet känns ärligt lite kaosartat för tillfället. Men det reder sig inom sin tid...




- Posted using BlogPress from my iPad

söndag 20 februari 2011

Nu är det skrivet i sten!

Tyst det är i huset.

Båda pojkarna sover gott. Anders är ute på ärenden. Själv sitter jag i soffan och tänker att jag borde sova jag oxå. Men jag är inge trött.
Annat är det på natten när Folke ska äta. Eller allra värst när man sitter och väntar ut den eviga rapen. Jag hade glömt hur trött man kan vara på natten! Kalas-trött!
Ralf har dessutom sovit oroligare sen Folkes inträde i familjen. Att han dessutom börjat vakna runt fem igen känns lite sisådär kan jag meddela.

Imorrn är den sista dagen på honeymoonen! På tisdag börjar Anders jobba igen. Fram tills dess tänkte jag forska fram ett piller som gör att det växer ut en extra arm. Man behöver verkligen minst tre armar om man är ensam med två barn! Det känns lite läskigt. Men kära nån, var och varannan kvinna gör ju detta, så mycket sämre än genomsnittet kan jag ju inte vara!
Dessutom tycker jag att det är läskigt med vinter-bebis. Det går ju så mycket rs-virus och magsjuka! Vi får se om vi vågar oss till öppna förskolan i veckan. Annars stannar vi kvar i nyfödingssbubblan en vecka till...
Och när jag ändå gnäller så väldigt; kombon nyfödd bebis och 25 minusgrader är allmänt trist.
Vi vill ha vår!




- Posted using BlogPress from my iPad

torsdag 17 februari 2011

Mormor och morfar


Lyckost mina ungar som har världens finaste mormor och morfar!
All kärlek till er!!

onsdag 16 februari 2011

Tillväxt

Det är inte bara Folke som är på tillväxt här i huset. Nu har även fem små pelargonsticklingar kommit ner i krukor. Inte för att jag har en blekaste aning om hur man driver upp sticklingar. Det tänkte jag googla på. Nu står det iallafall i fönstret i pysselrummet och växer.

måndag 14 februari 2011

Måndag

Idag var Folke hos doktorn! De stack honom med nålen och klädde av alla kläderna och bökade och var allmänt besvärliga tyckte Folke. Folke som för övrigt redan blivit ännu lite tjockare och väger numera 4360 gram. Roligt var även att vi i väntrummet fick den stora äran att träffa på hela två nykläckta bebiskompisar till Folke! Det är många i vår närhet som föder barn nu, och det är ju alltid kul.

Efter besöket hos doktorn var planen att vi skulle besöka isfestivalen i stadsparken och leka i is-lekparken. Men det var ju så förfärligt kallt idag! Så det blev inget med det. Istället åkte vi en sväng till gränby och shoppade! Bland annat ingandlades nappar, nappflaskor och thermosar i färgkod! Ralf är den blåa ungen och Folke är den gröna ungen.

När vi kom hem kom familjen Kleven förbi med en alla-hjärtans-tårta.

Kvällen till ära har vi presenterat en mycket stor och viktig del av livet om man är Bebis Lundberg. Nämligen bärsjalen. Ni som följt bloggen vet att bärsjalen användes mycket flitigt när Ralf var liten. Vi tyckte alla tre att den var jättemysig och praktisk.
Det visade sig att även Folke stortrivs i sjalen, för efter ungefär en tiondels sekund snusade och sov han. Så nu hänger han där som en liten snorloska på magen! Vi knyter väl loss honom om sisådär fem månader eller nåt.

Bissi måndag va? Imorgon ska vi nog mojsa hela dagen igen. Och hoppas på att ni kommer och hälsar på oss!

söndag 13 februari 2011

första prommen!

Idag var vi ute i vackra vädret på premiärpromenaden!


Ralf tycker att det är SÅ mysigt att sitta bredvid sin lillebror i vagnen! Över huvud taget tycker han att att Folke är det gosigaste som finns! Ikväll har han introducerat en personlig tv-favorit för sin lillebror; Fåret Shaun. Länge satt han helt stilla och bara höll om lilla Folke där i soffan!


lördag 12 februari 2011

Tre sanningar:

1: Det känns fint på nåt sätt att tvätta bort fostervatten ur samma gamla mjukisar för andra gången.

2: Den nyförlösta mammakroppen är inte särskilt vacker. Inte i vår kultur iallafall. Vem vet, kanske det finns någonstans på jorden en liten stam där det anses superläckert. Men som sagt, inte här, inte nu.

3: Bebisnavel är äckligt.

Hygienintroduktion

Idag har Folke introducerats för den hygieniska aspekten på vardagen. Premiärdoppet. När Ralf skulle premiärdoppas skrek kan så att det stog härliga till. Mamma hade tappat upp för kallt vatten. Man kan säga att det blev en favorit i repris denna gång.


Hyggligt mammsen! Inte helt rutinerad denna gång heller alltså. Dock var jag snabbare i handling denna gång! Inte helt utan att man samlat på sig viss erfarenhet! Fort på med varmvatten! Då ni, då visade det sig vara riktigt mysigt att bada!



Så mysigt att storebror blev badsugen! Till sin sorg fick han ju inte bada tillsammans med "Fokke". Vi får vänta några dagar tills naveln har läkt ihop. Men att bada med båtarna var lika roligt det :o)




Nybadad!


fredag 11 februari 2011

Dag tre

Vinden viner, snön yrar och det är kallt och ruggigt! Vilken tur vi har som fått hem vår lilla Folke!
Å vad vi myser! Vi bara mojsar och mojsar. Vi har tomtat runt ivåra pyamasar alla fyra sedan vi kom hem. Här råder total ny-bebis-bubbla! Hittills har båda mostrarna med tillbehör kommit och beskådat vårt lilla master-piece. Han är verkligen ett litet mästerverk. Helt bedårande!
I skrivande stund ligger han i min famn och snusar gott. Ralf sover sin middagslur. Lugnet råder. Annat är det på nätterna. Då är Folke irreterad, bökig, ilsken och allmänt onöjd. Och så kommer han till ro en sisådär ett par timmar innan Ralf vaknar. Inte helt optimalt kanske. Men om man inte ens är tre dygn gammal kanske man inte är mogen nog att hållas ansvarig?



Annars är ju tredje dagen den klassiska baby-blues-dagen. Men baby-bluesen lyser med sin frånvaro. Men kära nån, det är många timmar kvar på den tredje dagen. Det kan hinna hända mycket! Det går fort i svängarna när kroppen är fullproppad av hormoner:-)



- Posted using BlogPress from my iPad

torsdag 10 februari 2011

Folke!

Låt mig presentena det senaste tillskottet i min samling "finaste människorna av hankön"; FOLKE Per Anders Lundberg!


Folke föddes den 8e februari klockan 15.59, vägde 4240 gram och var 52 cm lång! Att klämma ut denna unge var en ny upplevelse måste jag säga! Denna förlossning hade nämligen förärats av närvaron av värkpauser till skillnad från när Ralf ville ut! Regelbundna stunder av icke-smärta! Helt klart att föredra! Här en bild på snygga mammakexet mitt upp i arbetet med lustgasen i högsta hugg! Länge leve lustgasten! och värkpausena!


Nu är vi hemma och bara gosar! Ralf är mycket förtjust i sin bror! Han pussar och kramar mer än gärna. Hårt och länge. Som ni ser så har inte Folke lärt sig uppskatta den hårdhända behandlingen ännu... :o)



tisdag 8 februari 2011

måndag 7 februari 2011

Bf+4

Idag har vi:
- sovit
- läst böcker
- kollat på film
- sovit ännu mer.

Planen var att gå på marknad på torget idag, men mammsen är genomtrött! Tur att lillfisen är på extra tålmodigt humör idag:)
Nu ska vi iallafall hämta in posten :-)



söndag 6 februari 2011

fredag 4 februari 2011

Bf+ 1

Från och med idag är jag synd om! Japp, alla mammor på övertid är synd om! Lite härligt på nåt sätt!
Idag tänkte jag städa lite, handla lite och ta en kom-igång-nån-gång-eviga-förlossning-prommenad till Clara Frijs, vår trevliga inredningsbutik här i storvreta.

Men först ska jag passa på att ta en tupplur medans ralf sover! Han har börjat vakna tidigare på mornara, och är trött redan på tidiga förmiddagen. Egentligen borde jag hålla honom vaken så han lägger om, men jag säger som mina syskonbarn; ORKA!

Appropå syskonbarn så hade jag och Juttan en överenskommelse igår. Jag skulle föda barn och hon skulle dra ut en tand. Och så skulle vi tänka på varann i vår prövning. Men solidarisk som ungen är så knep hon igen munnen hos tandläkaren. Om det berodde på mosters uteblivna förlossning eller tången vill jag inte uttala mig om, men vi får helt enkelt boka in en ny tid. Tanden och bebisen måate ju båda ut...:-)

Igår eftermiddag fick jag vara helt helt själv! Anders tog med sig Ralf på utflykt. De kollade på flygplan, besökte faster och kusinerna och hör och häpna, inhandlade en barnvagn och docka! Klassisk pappa-son-aktivitet:-)
Jag fick vila i fred, bada badkar i fred, sen åkte jag in på stan en sväng. Alldeles ifred! Det var verkligen skönt! Skönt att vara helt ensam sådär en eftermiddag vartannat år :-)
Frammåt kvällen var det dags för bio. Vi såg Love and other drugs. Vad du än gör; se inte den! Helt värdelös! Hur naken som helst! Larvigt och omotiverat naken!


- Posted using BlogPress from my iPad

torsdag 3 februari 2011

Rensa i rören

Tredje februari. Självaste datumet för beräknad nedkomst. Har dock inte en tillstymmelse till vad som möjligtvis skulle kunna tolkas som att det skulle vara någon förlossning på gång. Vetskapen att jag desssutom tillhör en familj där bebisarna ligger i magen tio månader istället för nio gör att detta datum passerar rätt omärkt förbi, även i känslorna.
Mitt eget datum är alla hjärtans dag!

Istället för att föda barn här på förmiddagen så har det varit två sotare här och rensat ventilationsssystemet! I höstas gjorde nämligen jag och farmor det stora misstaget att med ficklampan titta upp i spisfläkten. Sedan dess har jag tyckt att vi bor i världens äckligaste hus. Fram tills idag, för nu är det rent och fint i alla rören! Jag kan avslöja att de började med ett ca två meter långt rör I tvättstugan. I detta hittades en liten, sunkig dammråtta på ca tre dm i diameter. Jammi jammi. Nåväl, nu är det RENT!

Tänk vad många knasiga saker det finns att göra i ett hus som man inte har en aning om när man köper det! Rensa ventilationssystemet lixom? Hur ofta tänker man på det? När man inte tittat upp i röret med ficklampa vill säga...

- Posted using BlogPress from my iPad

onsdag 2 februari 2011

Lillan och Jackan

Ralf ligger i sin säng och ska sova sin middagslur. Istället ligger han och ropar på Lillan och Jackan.
Lillan och Jackan är moster Pilla och morbror Atle. De måste gjort stora intryck på honom för det är ett väldigt prat om Lillan och Jackan på dagarna.
Annars är mormor (som kan betyda både mormor, morfar, farmor och farfar) och Maya heta samtalsobjekt nu för tiden.



- Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 1 februari 2011

Med betoning på socker...

Ralf är en riktig sockerbagare! I eftermiddag har vi bakat bullar. Ralf hjälpte till med pärlsockret. I ett obevakat ögonblick tog han ut svängarna lite...