Recent Posts

lördag 30 april 2011

Sköna maj, välkommen!

Ikväll har vi värmt oss vid vårelden! Och ätit korv:) och hört att badplatsen ska återuppstå i sommar! Härligt, vi kommer ju typ ha en halvmeter till badet! Hurra!

Glad Valborg till er!



fredag 29 april 2011

Till farmor och farfars glädje

Ralf är kaffedrickare nr ett!



The royal wedding

Idag viker jag mitt tvättberg framför tv:n, det är ju brittiskt bröllop!



torsdag 28 april 2011

Jag vann:)

Det gäller att välja rätt sida i jämnställdhetens Sverige. Per automatik går barnbidragen in på mammans konto, medans sjukhusräkningarna skickas till pappan ;)




onsdag 27 april 2011

Aj!

Idag har Ralf klistrat ihop ett jack i skallen. Får en känsla av att det är det första av många... Vår älskade lilla klättra-springa-grejja-hela-tiden-unge:)



Om en och en halv timme kommer kalasgästerna. Kycklingspetten är utbytta mot grillkorv. Tårtan får bli marängsviss istället. När jag stog i kassan på ica med mina grillkorvar och två ilskna ungar insåg jag att jag glömt plånboken hemma :D
Och just nu står Ralf och dricker ur fågelbadet.
Kort sagt: fas två totales:) men jag gillart på nåt sätt. Komiskt kaosartat...

tisdag 26 april 2011

Tvååringen!

Idag fyller världens finaste, gladaste, busigaste, gosigaste RALF två år! Grattis vårat hjärta!!

Knasigaste frukosten- Tårta!

Roliga paket!

Vårutflykter x 2

Vårutflykt nr 1; 4H-gården

Spännande i getahagen!

Massor av spring i benen!

Roliga getter.

Anders o Ralf

Söta lammungar.

Folke avnjöt turen i vagnen, spanandes och tuggandes på sina otroligt spännande händer!


Vårutflykt nr 2; Björkhagen

Lång promenad i väldens vackraste skog med finaste sällskapet!

Finaste lillebror

spring i kohagen

Fikapaus i kohagen

Hur kom ungen upp dit??

Trötta och lortiga kompisar!

Ett avrundande bad!




torsdag 21 april 2011

Den perfekta kaffekoppen

Alltså, den där kaffekoppen på förmiddagen, sittandes på bänken vid vår superförmiddagssoliga vägg när båda boysen sover gott, fåglarna sjunger och solen värmer i ansiktet. Den kaffekoppen går inte av för hackor!





Här sitter jag och passar på att meditera över påskens innebörd. Idag på skärtorsdagen, hur Jesus våndades över vad som skulle komma, men ändå bet ihop och gjorde det! För vår skull!
Till dej som inte känner Jesus: ta dig tid att fundera lite i helgen! Sätt dig i ortens kyrka och lyssna, du kanske hör nåt du aldrig hört förut!

onsdag 20 april 2011

Förberedelser av plan B

Egentligen var våra påskplaner att åka och besöka farmor och farfar I djupaste småland. Men eftersom Folke inte är helt kry ännu så blir vi hemma i påsk. Därför har vi spenderat stora delar av dagen till att förbereda en B-plan för påsken. En mysig hemmapåsk! Vi har städat lite extra, köpt hem lite najs grillmat, förberett små godispåsar för små påskagummor och ställt en påsklilja på bordet!

Har vi tur så är vi välkomna till småland även när det inte är påskhelg :o)

Utifall att det blir bloggfasta under helgen så säger jag det redan nu:
GLAD PÅSK!


- Posted using BlogPress from my iPad

Mitt i natten

Folke har nån form av vakna-varje-heltimme-grej inatt. Det ska ätas, bajsas, näsdroppas och Gud vet vad! Imorrn blire koffeindropp!




fredag 15 april 2011

Tro´t eller ej...

... men Ralf har blivit magsjuk igen. Kan man ens bli magsjuk två gånger med så kort mellanrum? Är det nåt fel på mina gossars immunförsvar? Vill Herren säga nåt som jag är för trög för att fatta?
Nåväl. Vi torkar iallafall kräk och bajs för fulla muggar här hemma. Igen.

torsdag 14 april 2011

Världens bästa mamma!

I gungan i lekparken:
Ralf -mamma!
Jag -mm.
Ralf -mysigt gunga!
Jag- är det mysigt att gunga?
Ralf- mm!
...
Ralf -mamma!
Jag - ja?
Ralf -Ralf glad!

För en sekund kände jag mig som världens bästa mamma!


Underbara vår!

Jag och Ralf är ute och grejar i trädgården idag på förmiddagen. Ralf stökar och jag planterar lavendelhäck runt köksträdgården. Fast inte just nu. Nu sitter vi och förmiddagsfikar längst vår superförmiddagssoliga vägg! När lavendelhäcken är planterad så ska jag plantera ett rosenmandelträd bredvid bänken längst vår superförmiddagssoliga vägg! Låter det inte vackert? Men det är det inte kan jag meddela... Bara jordigt och dant! Men vi lever i övertygelsen att det tar sig och blir prunkande och grönt frammåt sommarn!





onsdag 13 april 2011

Ralf, den nya Lulu Carter?

Idag ska vi fixa iordning i alla fönster igen. Alla rentvättade fönster! När jag frågade Ralf om han vill hjälpa mig att göra fint i fönstrena var han inte sen att utbrista ett rungande ja, varpå han genast går och hämtar ett gäng bilar och gör fint... på sitt alldeles speciella sätt!

tisdag 12 april 2011

Väldigt glada...

...att lekparken kommit upp i tö!




Gråhårig

Om inte den här ungen gör mig gråhårig i förtid så finns det inget som kan göra det!




Farstukvistar och godiskaniner

Vi vill bygga en farstukvist utanför dörren. Som det ser ut nu känns det ju inte så välkomnande eller särskillt vackert på våran framsida. Men idag när jag ringde till byggnadskontoret visade det sig att det bör sökas bygglov, att det tar 4 månader att få det klart och att det är värsta projektet att få ihop en sån där ansökan. Fy va trött man blir!

Kolla in de här supersöta godis-kaninerna som Jeanette tipsade om! Dessa ska absolut bli påskgodis här i huset!

Bilden är lånad från Jeanette!

måndag 11 april 2011

Beroendeframkallande!

Typisk fas två-mamma!

Idag tänkte jag pynta lite på köksbordet. Låta några julrosor simma runt i en keramikskål...


Hur länge tror ni det fick stå?


Förståss dröjde det inte länge innan Ralf upptäckte vilken spännande lekskål mamma fixat på köksbordet!
Först härjade jag på Ralf-stackarn, sen kom jag på hur fas-tvåig heja grejen var, fnissade lite och hällde ut eländet.

Magläge suger!

BVC-tanten: "Du lägger väl honom på mage så han får träna nacken?"
Jag: "Jaja! Absolut! Varje Dag! Nästan för jämnan faktiskt!"


Bilar!

Om jag säger såhär; filmen "Bilar" är ren och skär hårdvaluta här hemma. Och den senaste tiden, när sjukomarna avlöst varann så har den filmen spelats både en och annan gång kan jag säga. När allt var som värst rullade den tre-fyra gånger om dagen:o)
Frågar man Ralf så är Blixten numera det ballaste som finns. Rorri, som var favoriten förut, har bleknat.
Uttryck som "kasching, kaschao" tillhör vardaggspråket i huset. Ni med pojkungar vet vad jag talar om, för er andra kan jag berätta att så säger Blixten när han ska stajla :o) temat för tvåårspresenterna är helt klart givet!

Men idag nöjer vi oss med att spela soundtracket till filmen. Inte helt tokigt det heller, kan jag meddela! I övrigt är planen att tömma alla fönster idag, för imorrn kommer fönsterputsaten till oss! Lyxigt värre!



- Posted using BlogPress from my iPad

söndag 10 april 2011

Köksträdgården

Mellan måltiderna, sovstunderna och blöjbytena idag så har vi jobbat på med vår lilla köksträdgård! Eftersom Folke bör vistas inomhus i några dagar till så arbetar vi i skift där ute när han inte sover:) just nu ligger han och sparkar i soffan och skrattar åt projektorn som hänger i taket över honom. Anders och Ralf är ute och gräver där den kommande lavendelhäcken ska planteras. lavendelhäcken ska lixom rama in hela alltet är planen.
Vi har hunnit få pallkragarna på plats, målat dem och fyllt dem med jord och gödsel. Fast jorden räckte inte till den sista kragen så det får bli en vända till bauhaus i veckan!
Än ser den lilla köksträdgården inte mycket ut för världen, men snart så. Planen är att jag i sommar ska dra upp potatis där ute och tillaga folkes första mat på :)
Nu verkar den lille vara redo att somna, då kan jag gå ut och fortsätta gräva!
Tudilu!


- Posted using BlogPress from my iPad

lördag 9 april 2011

Idag har jag handlat bajs

Tänk vilket konstigt samhälle vi lever i. Till exempel har jag varit och köpt bajs dag! Kogödsel låter kanske någt mer okej. Men fortfarande är det inpaketerat bajs.

Gödslet ska få tjänstgöra i min lilla, än så länge oanlagda, köksträdgård. I eftermiddag har jag nämligen inlett operation köksträdgård. Imorgon tänkte jag måla pallkragarna gråa! Om livet tillåter vill säga:)




- Posted using BlogPress from my iPad

Hurra!

Folke är utskriven!



Lycka är...

...doften av morgonkissblöja, kräkfläckar på lakanen, lite för hårdhänt visad syskonkärlek, rufsiga kalufser, total avsaknad av sovmorgon, trängsel i sängen och allt annat som hör en lördagsmorgon hemma hos familjen Lundberg till!
Fördelen med att få ligga på sjukhuset är att man uppskattar att få vara hemma extra mycket efteråt!









Folke har, efter sina förutsättningar, ätit riktigt bra! Så jag tror inte vi behöver vara kvar på sjukan! Hurra!

fredag 8 april 2011

fina mammagruppen!

Idag fick vi blommor och en nalle från våran fina fina lilla mammaklick! Hjärtevärmande! Tack tjejer!Om möjligt saknar jag er ännu mer nu!

Adjöss äckelslang!

Nu är sonden borta! Hurra! Nu får vi bara hoppas att jag har rätt.
Annars kan jag ju drömma om att få jobb på barn i framtiden:) "jaha, du va den där rabiata morsan som promt skulle rycka ur sonden och ta hem din svältande unge, eh, vi hör av oss. Ring inte hit, vi ringer dej!"

Nä, nu får du allt börja äta Folke! Om inte annat så för mammsens karriärs skull!


Ny dag, nya tag!

Tänk vad en god natts sömn kan göra! igår var missmodet på topp, idag har jag nytt hopp! Inte för att ungen käkar ännu, utan bara för att man fått sova.

Inspirerad av storasyster så driver jag egen agenda här på sjukan idag! Min tes är att Folke är sur! Han är irriterad på sonden och att bli väckt för att käka hela tiden. Därför försöker jag få de vitrockade att ta bort slangen och låta oss åka hem på permis! Så att Folke får chansen att leva och äta enligt egna regler igen.
Han är ju nämligen lite tjurskallig och vet hur han vill ha det.
Så nu väntar vi på ronden och det slutgiltiga beslutet. Håll tummarna! Min undersköterska håller iallafall med mig. Hon har lovat att förbereda doktorn där ute :)










torsdag 7 april 2011

Ensamma igen

Ralf och Anders har hälsat på oss ikväll. Nu har dom åkt hem. Det känns kan jag säga...



Hanging in

Fockenlocken har inte orkat äta så bra idag trots allt. Han vill bara sova och sova. Hemfärd idag känns inte lika självklar längre.


Han är uppkopplad på en liten apparat som mäter hur bra han syresätter sig, och den har visat fina värden hela dagen. Men vad hjälper det när man inte orkar äta...


Jaja, en undersköterska kom och barnvaktade lite så jag kunde springa iväg och köpa mat. Folke får ju inte lämna rummet. Då passade jag på att köpa lite torsdagsunderhållning! Dessutom har jag handlat hem norah Jones senaste till iphonen. Allt för att hålla modet uppe :)


Ute i cafeterian stötte jag på min vännina. Vi hade en snabbgenomgång av div krämpor och lite gråtkalas där i korridoren. Ett kort, men ack så värdefullt möte <3

Gosigt







Trots allt är det lite mysigt att i lugn och ro få lite egentid med den här lilla sköningen.

Doktorn har varit här. Morgonens prover såg ännu bättre ut. Dessutom har Folke klämt 90 ml på egen hand nu på förmiddagen! Håll nu era tummar, så får vi säkert åka hem i eftermiddag!

God morgon!

Natten har gått bra. De har varit inne en gång i timmen. Sondmat varannan timme och inhalationer varannan. Men Folkeklutten har sovit bra. Jag oxå. De är duktiga på att smyga på det här stället:)
Nu på morgonen är han lite irriterad. Min teori är att han vill va ifred och blir sur på alla som vill mäta syresättning, vikt och annat bök.
Han andas iallafall mycket bättre. Jag hoppas vi får åka hem under dagen...


- Posted using BlogPress from my iPad

onsdag 6 april 2011

Lyx!

Här finns en hel pärm med filmer som man får låna. Och eftersom vi ligger på isoleringen och inte får gå ut så trycker jag bara på larmknappen så hämtar dom filmen åt mig:) ja, så nu kan vi kolla på både snurre sprätt och turtles om vi vill :)


Risken finns att det blir några sånna här inte helt viktiga inlägg framöver. Det finns lixom inte så mycket att göra här:)

Inlagda och isolerade

Stackars lilla Folke har blivit inlagd. Mest för att få mat i sond och inhalationer stup i kvarten. För när all energi går åt till att andas så orkar man inte äta.
För att alla andra bebisarna inte ska få RS så ligger vi på isoleringssal. Så här sitter vi och går ingenstans... Sal 10 på 95e om ni undrar:)








Kolla va kul vi har det!




Inne igen. Vi glädjer oss dock över att få valuta för skattepengarna! Dessutom behöver man bara betala en patientavgift om man återkommer inom 24 timmar!

Hemma

Folke blev inte inlagd. Inte i natt iallafall...
"det går många skräckhistorier om RS-virus, men vi har inget dokumenterat dödsfall sedan 97!" sa doktorn. Det kändes ju måttligt lugnande...



- Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 5 april 2011

Det goda med det onda!

Det är bra att gnälla lite! För upp till oss kom mormor :o)
Mormors första uppdrag är att vara sällskapsdam på akuten. För där sitter vi åter igen... Det talas om inläggning, men vi håller tummarna för positiva provsvar så vi får åka hem till pappa och storebror...




Confessions of a tired housewife

Varning för ett tvättäkta supergnällinlägg!!

Just nu känns hemmafrulivet allt annat än glamoröst. Dag som natt gungas det på ledsna och sjuka barn. Det tvingas i äckliga hostmediciner, det torkas kräk, det torkas tårar och det vaggas. Det vaggas vaggas vaggas. Jag är helt trött i ryggen! Och i resten av kroppen. Och själen. Det har hållt i sig så länge nu! Jag vill att mina barn ska vara friska!
Jag vill ta mig an mina arbetsupgifter såhär:



Men just nu blir det så lätt såhär:



Och när anders kommer hem på kvällen vill jag vara sånhär:



Men istället blir det gärna såhär:



Och för att hjälpa mina små fina gossar genom sina krämpor vill jag vara sånhär:



Men det blir så lätt såhär:




Orken och tålamodet tryter idag. Försöker intala mig själv att det snart går över. Men det gjorde jag förra veckan oxå. Och förrförra. Och veckan innan det...

Sådärja. Nu har jag gnällt färdigt.

-Posted using BlogPress from my iPad