Recent Posts

torsdag 30 juni 2011

Lunchen som förändrade allt

Låt mig beskriva dagens lunch. Det började bra. Folke satt och mumsade potatis/majs-gägga. Ralf och jag åt rester från igår. Mitt i maten säger Ralf att han är kissnödig. Iväg på toa. Men inget kiss kom. Folke som ju upphörde att bli matad blev förfärligt ilsken under tiden. Dessutom hann han med att dra av sig haklappen och slabba ner allt inom räckhåll.
Väl tillbaka till köksbordet tycker Ralf inte att det är särskillt lockande att sitta och äta i oljudet och röran. Ralf börjar bidra till oljudet. Till sist får han gå. Då går han till hallen och kissar på golvet. Folke är vid det här laget på tok för ilsken för att äta. Maten hade ju dessutom blivit kall.
Där gav jag upp.
Fram med blöjor och nappflaskor!

Vi väntar med pott- och matträning en två-tre hundra år ungefär.





Qualität




När storebror sover passar jag och Folke på att tala om allt som känns viktigt i livet. Pussa, nappar, fötter och sånt.

onsdag 29 juni 2011

Onajs+najs=rätt najs!

Massor av tvätt att vika. Plus...


... Allsångspremiären på svt play...


...blir ändå en rätt najs avslutning på en sommardag!

God natt! Hoppas ert sovrum inte är lika varmt som vårat!

Onsdagen den 29 Juni 2011

Nu är vi bättre! Idag väntar vi mest ut de 48 friska timmarna som ska gå efter en magsjuka... Under tiden så har vi...

..gungat på nya gungan som pappa byggt och satt upp istället för den gamla som mamma tyckte var förskräckligt ful, och Ralf tyckte var förskräckligt svårmanövrerad. Det är kärlek det!

.. käkat smultron-mellis. Försökte mig på att ta ett såntdäringa sött foto när ungen står snällt och ler med en hand full med smultron. Nåja, på nåt sätt känns detta mer representativt för min unge :o)


..badat! Nästan hela dagen faktiskt!


.. börjat med smakisar till Folke. Ralf hjälper mer än gärna till! Kladdigt värre måste jag säga.


.. ätit lax till lunch.
Dessutom har någon av oss slutat med blöja idag. Det har hittills resulterat i en kissepöl på golvet och en kotte i toan.
Och så har vi tvättat och hängt tvätt. Men nu håller vi oss inne en stund. Mammsen har nämligen bränt svålen litegrann :)

En fin onsdagskväll till er!



måndag 27 juni 2011

Magsjuka

Det här har varit min utsikt ungefär 45% av dagen...




Bajs-måndag

Den här veckan har börjat helnedrigt! Massa skrik och massa feber och allmänt elände! Vi som skulle köpa kaninbur. Och skor. Och städa.










söndag 26 juni 2011

Låt oss presentera...




... Kaninen! Våran nya lilla inneboende!

lördag 25 juni 2011

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Hade tänkt dra en repa med dammsugaren men så kändes det plötsligt viktigare med nybakt rulltårta till förmiddagskaffet...




Laddar

Här ligger jag i sängen och jobbar på uppklivandet. Anders dukar frukost, Folke ligger och tuggar på sina gumminycklar och Ralf tittar på bilar med nåra kussar. Och jag, jag ligger som sagt och jobbar på uppklivandet. Har alltid varit en morgontröttis, men nu för tiden känns varenda morgon som "dagen efter".
Det är väl för att livet är en fest helt enkelt:) en kaffekopp så är jag fit for fight igen!



fredag 24 juni 2011

torsdag 23 juni 2011

Ner faller regnet, spolar spindeln bort...

...men sommarn fortsätter på fyrishov:)









onsdag 22 juni 2011

Never ending summerdays










Frukost

Känns fint att gå ut i trädgården och plocka lite sallad och babyspenat till frukostmackan. Ralf tycker det är knasigt att mamma äter blommor. Kossan äter blommor!




tisdag 21 juni 2011

Du är så söt när du sover!




Ralf, som inte hann med sitt kvällsbad idag, luktar sommarsvett, sand och jordgubbar. Folke luktar som alltid lite bebiskräk. Mm, mina underbara, fina gossar!

Sommarcafé

Idag var vi på kyrkans sommarcafé här i Storvreta. De har lite teater, glass, bollhav och lite sånt som gör livet till en fest för en tvååring :) försökte ta en bild på Ralf, men han var för upptagen med annat. Bra betyg på underhållningen med andra ord:)









Imorrn ska de dessutom ta dit djur från 4h! Det blir grejjer det!

Efter cafet gick vi till Konsum och köpte randig kaviar. Ett måste för äggknasiga familjen Lundberg! Sen gick vi vidare till moster Pillan och fick mumsigt fika!

Och förresten;
Jag har fått en och annan förfrågan om fredagsblomman jag skrev om här om dagen. Ja, Anders köper en blomma till mig i stort sett varje fredag! Mycket uppskattat! Fler män borde göra sånt! Som hemmafru är det mycket arbete som ingen ser. Det är då sannerligen ett tillfälle att samla lön i himlen. Med ett vanligt jobb har du hela tiden folk omkring dig som ger feedback på vad du gör. Dessutom blir det, förhoppningsvis, ett synligt resultat av ditt arbete. Jobbar man med barn och hem så är det så många osynliga saker man gör, vars resultat visas mer på låååååång sikt. Trygga barn, ett fint hem, en harmonisk familj, en trevlig fritid, bra matvanor... Listan kan göras lång. Men hur ofta är det någon öppnar köksskåpet och säger: "å, Paula! Har du diskat idag oxå!" eller tittar i leksaksbacken och förstår hur många miljoner gånger man fyllt den idag, bara för att se allt spridas ut igen. Hur många tycker att välnärda barn är något att tacka för? Visserligen prentar man in i ungarna att tacka för maten, men helst skulle de ju leva på godis och McDonalds.

Nu vet jag att jag låter hemskt bitter och gnällig. Men det är jag inte. Jag säger bara som det är.
Och jag tycker absolut att det är värt det, och jag VILL vara hemmafru. Alternativet för oss är en betydligt mer stressig, tidspressad, relationstärande och oharmonisk vardag. Men som alla andra är även hemmafruar människor och vi människor behöver uppskattning för vad vi gör. Därför borde alla makar köpa fredagsblommor till sina fruar! Och bjuda ut på middag! Och berömma! Och skriva kärleksbrev! Och ge fotmassage!

Just nu, exempelvis, har jag ett riktigt russin-i-kakan-moment på schemat, Folke somnade i famnen efter maten. Och här ligger han nu, och får massa närhet. Närhet som enligt barnpsykologer gör honom tryggare som person, närhet som gör att han kommer hantera relationer bättre som vuxen, närhet som kommer motverka stress, ångest och depressionssjukdomar osv osv. Säg är inte bara det värt en fredagsblomma?



söndag 19 juni 2011

Tvättråd





Greetings from the car!

Påväg hem igen. Det är såååå låååångt! Småland ligger bara längre och längre bort tycker jag. Frågan är om det har med antalet barn i bilen, eller kontinentalplattornas rörelser att göra. Folke sover och Ralf tittar på Bärgarn. Vi hoppas lugnet håller sig ända hem!







lördag 18 juni 2011

Kärlek

Jag är gift med mannen som inte ens hoppar fredagsblomnan när vi är på redande fot. Han anpassar den bara efter rådande omständigheter:)



Men ja blir gaaaaalen

Varför blir alla bilder som man blippat med i telefonen så gripande pixliga när man laddar upp dem??




I bilen

Nu är vi påväg på släktträff! Ralf krullar håret, Folke bajsar, Anders kör och jag testar mina nya fotoappar.



fredag 17 juni 2011

Mamma, mysigt peta näsan!





Äventyr i sommarnatten

Som så många gånger förr blev gårdagen inte riktigt som planerat. Vi kom iväg till Småland betydligt senare än orginalplanen. Runt 22-tiden vaknade Ralf i sin bilstol och fick psykbryt. "mamma, sooova!" vrålade han i högan sky!
Husvagnsägare som vi är rullade vi in på en rastplats och bäddade ner våra små gossar! Mysigt värre!
Men nu ska ni få höra:
Vid 2-tiden så vaknar vi alla av ett hejdundrandes brak! Det visade sig att en stor husbil kommit i rullning och brakat rakt in i vår bakvägg! Precis innanför låg Ralf och sov. Det gick som tur var bra för Ralf. Husvagnen blev lite bucklig, men vi hoppas det ordnar sig med försäkring och sånt.

Läskigt. Det var svårt att somna om. Nåväl, nu har vi rullat vidare.



onsdag 15 juni 2011

Läslöss!

Ralf läser för Folke. Ett eventuellt närsynthetsproblem tordes inte va nåt bekymmer iallafall.



Idag är det skönt att inte vara gravid




I unt idag står att läsa att höggravida bör vare sig sova på rygg eller höger sida. Mage är ju redan uteslutet. Kvarstår gör alltså vänster sida. Detta skriver unt kan halvera barnadödligheten.
Alla som varit höggravida vet att de sista veckorna av en graviditet sover man på den sida det gör minst ont på. Ingen annan.

Latmask!

Klockan är halv tolv och jag och boysen ligger fortfarande i sängen och mojsar/ hoppar/babblar/facebookar/sjunger/äter välling/leker med bilar. Ren och skär carpe diem tycker jag :)


Nu ska vi fånga resten av dagen genom att packa iordning våran husvagn igen! För imorrn far vi ner till småland på försommarens andra släktträff! Denna gång är det släkten på farmors sida som ska träffas.
Igår var jag på stan på tu man hand- jag och betalkortet! Shopping deluxe! Avslutade med god middag tillsammans med en long-time-no-see-vänninna. Mysigt! Man lever så fullkomligt i sin småbarnsbubbla att man lixom glömmer bort att det finns en värld utanför oxå! Det finns rent av folk som inte har barn överhuvudtaget!

Nu ska jag hoppa i en av mina nyförvärvade sommarklänningar och fortsätta mitt småbarnsbubblande liv!

Fridfull onsdag tillönskas eder!


- Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 14 juni 2011

Vilken lycka...

... att få vakna bredvid den här skönheten! :oD




måndag 13 juni 2011

Trädgårdsbilder


Pepparmyntan. Blir kalasgott te! Gärna med en sked honung i!



Det råder stor förvirring i blåklintsodlingen...



Jordlus-mumsad ruccola



Den där klätterrosen som jag nämnt tidigare är en synnerligen föredömlig skapelse! Trots mitt ovänliga bemötande så tokblommar den! massor av knoppar och blommor! synd bara att den inte är vit trots allt...













































Snart verkar vi få njuta av vackra passionsblommor. Eller vackra och vackra... Knasiga :o)

Fridas hatt

Frida har glömt sin hatt hos oss. Frågan är om Ralf lämnar tebax den. Den är nämligen värsta partyhatten tycker han!




Blindstyre




Anders har lasrat ögonen och är förskräckligt blind ikväll! Lite roligt faktiskt! Man kan exempelvis peta näsan fritt. Man kan lura i honom att gå in i väggen. Ja möjligheterna är oändliga!

Bästaste slagsmålsmotståndarna/kompisarna





söndag 12 juni 2011

Först najs, sen onajs

Efter vår försovning väntade en lång och god brunch. Igen! Sedan åkte jag och Ralf till Ulva kvarn på bakluckeloppis medans Anders och Folke var hemma och grejade. Vi fyndade lite skedar, leksaker och tre tomatplantor. Alla mina egna har dött. De sista tappra plantorna blåste sönder de dära superblåsiga dagarna. Men nu försöker vi igen! Där efter kom familjen Björk till oss för grill och trevlig samvaro! So far so good. Nu kommer det onajsa:
När de hade farit hem så gick jag och plockade ner tvätten som hängt på tork, och då ser jag att ruccolan i köksträdgården ser konstig ut. Efter en närmare titt såg jag att ruccolan, rädisorna, vinbären och hallonen är angripna. Efter googling har jag kommit fram till att buskarna har blivit med bladlöss och de andra med jordloppor. Jahopp. Löss och loppor. Lössen ska man tydligen spruta såpavatten på och lopporna finns det inte så mkt att göra åt. TRÅKMÅNSOHYRA!!!

Go natt.

Världen är upp och ner

... När en småbarnsfamilj vaknar 10.15 på förmiddagen!




lördag 11 juni 2011

Kvällsdopp





Frukostfunderingar

Jag undrar just hur många som övergivit sitt gamla bordssmör till förmån för Flora enbart på grund av den fina förpackningen. Jag är en! Hej då, bregott. Hej Flora!




Burr å mums

Rensade kylen. Drog mig till minnes om hemska tider. Rös till och tackade Herren att det är över. Fortsatte duka fram frukosten.


Det rysliga.



Det mumsiga.

God morgon!







Folke har slaskat ner sitt spjälskydd till vaggan, så det ligger i tvätten. Det ser lite gosigt ut:)