Recent Posts

måndag 12 september 2011

välsignad

Tronar på minnen från fornstora dar

Idag har vi motvilligt ställt in turen till öppna förskolan för att giva utrymme för förkylning, snor, gnäll och feber. Och det regnar så det står härliga till.
Men förra veckan slutade så trevligt att vi överlever via minnen från dess.
I torsdags träffades nämligen mammorna i min lilla mammaklick hos Gun för första gången den här terminen! Dessutom var en del av oss ute och åt på kvällskvisten. Utan kidz. Skönt att få prata till punkt ibland :) fast när jag är sådär utan boysen så märker jag att jag lite tappat förmågan att helt fokusera på nåt sätt. Det är likadant i kyrkan. Även om jag inte sitter med boysen så har jag svårt att koncentrera mig en hel predikan. Jag har väl gått å fått adhd till följd av mödraskapet:) så är det nog.

Och i fredags struntade vi i alla måstena och drog på oss regnkläderna och var i skogen istället. Och köpte fredagsmys på affärn.


Och i lördags bjöd systerlyster in på god brunch. Hon fyllde nämligen år!


Sen åkte vi hem och funderade på hur vi skulle få till morgondagen. Då skulle nämligen hem hel hjord av släktingar komma för att fira Folkes barnvälsignelse med oss. Senare kom söta syskonbarn med nybakade smarrigheter. Så åkte vi till Ica. Att gå på Ica med två fjortisar är en upplevelse i sig:)


Så kom söndagen! Folkes alldeles egen barnvälsignelsedag! Han skötte sig bra. Ralf också. Och Anders:)
Efteråt kom släkten, och det var riktigt trevligt! Vi mumsade smörgåstårta och flera nybakade smarrigheter som Julia och Alice gjort. Jag är så väldans glad för den stora släkten!

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 7 september 2011

Hangaround

Folke får följa med på girls night out ikväll. Trots att han e grabb...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Malplacerad

Mitt emellan mostrarna ligger en öppen förskola som vi aldrig besökt. Jag har inte hört så mycket om den och ingen av mina storvretamammor brukar gå där. Men idag drog vi på oss regnkläderna och traskade dit.
Där satt ett gäng förstagångsmammor i en ring på golvet i en matsal, med varsin liten ettåring i knät. Mitt i ringen låg en färgglad filt. På den stog ett par plastbackar med skallror, gosedjur, bitgrejer och andra bebisleksaker. Det var tyst och lungt. Allt som hördes var lite joller och en och annan pipleksak. Och lite ljud från köket där en liten tant stog och kokade kaffe.
Jag kände genast att den här situationen inte direkt var klippt och skuren för just min lilla skara, men mammorna hälsade vänligt och vi satte oss i ringen.
Ralf slängde sig över leksaksbackarna och rotade häftigt fram en skallra. "nä! En till folke!" sa han och gav den till folke. När han efter ett tag insåg att det bara var bebisleksaker så började han springa runt runt. Och klättra på stolar. Och öppna barnosäkrade fönster... Ja. Kort sagt: vi blev inte sådär jättelångvariga...


- Posted using BlogPress from my iPad

måndag 5 september 2011

En karamell att suga länge på

I eftermiddag sov Folke riktigt länge. Så jag och Ralf passade på att mysa! Vi spelade Fia. Eller, vi lade spelpjäser på prickar med samma färg:) och så bakade vi chokladkakor och fikade på, och så ritade vi.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Han hade inte ihjäl oss!

Efter sista inlägget, det om hur ilsken Folke var, blev det visst bloggpaus! Det slog mig just att ni kanske börjar undra om ungen hade ihjäl oss i ren ilska. Men ni kan vara lugna. Det har han inte. Jag tappade bara bloggflödet lite.
Ja. Sedan sist har vi blippat blipp och bloppat blopp lixom. Farmor har hälsat på oss. Vi har förberett vinterns antågande med att fixa massa ny förvaring i hallen. Vi har fått vår avenbokshäck. Haft tjusiga gäster, gått på Ikea, lämnat in bilen på lagning, städat, kokat miljarders med äppelmos av moster pillans äpplen, låtsas varit en trebarnsfamilj i lekparken tillsammans med kusin Algot. Detta satte igång stora tankeprocesser. Tänk att ha tre små grabbar!?


Idag ska vi inviga årets öppnaförskolansäsong! Men först: frukost!
- Posted using BlogPress from my iPhone