Recent Posts

tisdag 28 februari 2012

*trumvirvel*

Låt mig presentera de fyra första! De första keramikalster som överlevde hela vägen genom transporter, bränningar och glaseringar! Kanske inte vidare vackra. Inte heljämna. Inte stora som hus. Men, de första överlevarna!

Busiga barn

Det är full fart här i huset idag. Full fart på alla utom mamman... Besvärliga de dära dagarna, då intressekonflikten är total. Jag har nämligen haft en seg förkylning och känner mig lite trött efter den... Boysen har busat och jag har suttit och ritat plancher! Plancher som bjuder in till trädgårdsföreningen :) De ska jag hänga på Ica och Konsum. Kul att några av er var intresserade! Det vore så roligt med en såndär härligt brokig skara tycker jag! Jag har mailat storvretabiblioteket och frågar om vi kan ha vår första träff där. Det borde ju inte vara någon omöjlighet?
Ja, och så har vi varit ute i lekparken en sväng. I underbara vårsolen! Fast mest för att man "måste"...

lördag 25 februari 2012

Storvreta Trädgårdsförening

(Med risk för att verka sisådär 65 igen...)

Jag har gått och blivit så sugen på en trädgårdsförening! Enligt mina undersökningar så finns en i Tierp och en i Uppsala. Men Tierp är så väldans långt bort och den i uppsala kändes så... ja, som mycket annat i superakademiska uppsala...
Nåja, så jag tänkte vi kunde ta och starta en egen?! En Storvreta Trädgårdsförening? Där vi kunde besöka varandras trädgårdar, gå på mässor, besöka botaniska, ha frö- och perennbytardagar, gjuta krukor i betong och ja, bara låta oss inspireras av varann!

Är det NÅN som kunde vara LITE sugen?


- Posted using BlogPress from my iPad

torsdag 23 februari 2012

"Gul Teakbyrå"




Ikväll inleddes projekt "Gul Teakbyrå". Det är sprayfärgspremiär för min del. Två flarror räckte inte på lång väg till denna lilla byrån. Får bli en kompletterande vända till färgaffären imorrn. Det blir lite dyrt eftersom det går åt så många flarror. Har ni några braiga sprayfärgstips att bjussa på? Resultatbild utlovas när det är alles klahr!

tisdag 21 februari 2012

Tallriksmodellen

Börjar undra hur länge en unge kan leva på välling och kex...

Svåra beslut

När det idag var dags för tuppluren så blev det svårt. "Men mamma, jag är så sugen!" snyftade en febrig och trött liten Ralf. Han har nämligen slutat med nappen. Men så blev han så förskräckligt sugen idag!
Åter igen förklarade jag för honom att stora killar, som pappa och Algot suger inte på napp, medans små killar, som Folke suger på napp. Med dessa fakta på bordet lämnar jag beslutet helt upp till honom. Vill han suga på napp som de små killarna så får han det. Men hittills (de tre senaste dagarna) har han valt att vara som de stora killarna.
Min tappra lilla superhjälte!

måndag 20 februari 2012

I Uthuset


När Folke låg och sov idag smet jag och Ralf ut i uthuset. Vi har donat lite, vattnat de stackars blommor som står där ute på vintervila och blötlagt de fröer som ska blötläggas innan sådd. Imorrn ska vi så. Ralf är så väldans farscinerad av krassefröna som vi sådde här om dagen. De växer ju så fort!

Ander är hemma och kurerar idag. Han mår inte alls så prima som man annars föredrar. Väldans vad krassliggheterna går runt runt nu!

söndag 19 februari 2012

Biskops Arnö


I eftermiddags var vi ute på lite frilufs. En 600 år gammal ek på Biskops Arnö var målet. Väldigt vackert där! Ska försöka komma ihåg att återvända i sommar! Ralf var inte på sitt godaste humör, men när vi kom hem visade det sig att febern stigit till 39.5 igen. Ja, och så har Anders blivit febrig och dan ikväll! Ingen ordning på torpet Lundberg!
Förkyld eller ej, så rekommenderar jag appen Naturtipset till dej som bir i uppsalatrakten och som tycker om att frilufsa lite. Många trevliga utflyktsmål, bland andra den 600 år gamla eken! Men nu är det slutäventyrat, nu ska vi fortsätta kurera här hemma!        

Fokus

lördag 18 februari 2012

Mojsig lördag

Idag är vi hemma och mojsar. Dricker kaffe, matar fåglarna, viker pappersplan och sånt. Folke toppar sin sjukdomsperiod med en ögoninflamation. Så han är inte på strålande humör, om man säger...

Jag och Ralf ska straxt åka till Arlanda och hämta mormor och morfar. Dom har varit i Thailand och inspekterat sandstränder, korallrev, elefantsadlar och annat viktigt.

fredag 17 februari 2012

I väntan på våren

Fredagste

Frågan lyder: är Kusmi Tea bara dyrt och trendigt, eller är det sådär överlägset gott, samt dyrt och trendigt? Jag knyckte ett par extra påsar på ett fik förra veckan för att sätta mig in i frågan.

torsdag 16 februari 2012

Dammigt, kladdigt, slabbigt och alldeles underbart!

Superinspirerad av min nya bok har jag jobbat med lera ikväll igen. Inte drejat den här gången dock. Utan kavlat! Ett fat och en bricka ligger nu på tork! Hoppas snart få till det att åka och bränna mina alster hos min brännar-gubbe. På tisdag ska jag åka till min lilla keramik-gumma igen. Jag har inte berättat för er om henne tror jag!
Så här är det; när jag inhandlat min drejskiva åkte jag till min brännar-gubbe för att köpa lera. Då fick jag reda på att hans mamma lärde folk att dreja! Någon dag senare besökte jag henne i sin keramikverkstad. Och att kliva in i denna trånga lilla källarlokal var nästan som att komma till paradiset! Ja, eller nästan. Keramikparadiset iallafall! Väggarna var täckta av hyllor från golv till tak med diverse keramikprojekt, färdiga som halvfärdiga. Det var verktyg, leror, glasyrer vart man än vände sin blick. Och drejskivor, kavlingsbord och bäst av allt: denna rultiga gamla gumma med elefanthud på näsan! Morsk så det heter duga, men så oerhört mysig och vänlig! I denna trånga lokal kryssar hon runt med sin rullator. Och lär sånna som mig att arbeta med lera! Själv lär jag mig att dreja av henne. På tisdag komemr jag att få glasera mina första alster hos henne; några små skålar bara. Men det är bara SÅÅ rooligt!

Det blir ju bara bättre!

Ja, idag kom Anders hem på lunchen, och med sig hade han ännu fler mumsiga mutor! Mutförrådet hade nämligen sinat. Och då visa det sig att det inte bara finns pyttedegistive, utan även pyttemariekex! Dessutom hade han med sig världens najsaste bok!

Sött och sött

Nu är båda boysen är nu förkylda och hängiga! Vi kör hela raddan med sjukdomar på ett bräde, så är det klart sen, tänkte vi! Såhär i krassliga tider är ju inte matlusten på topp, och då åker mumsiga mutorna fram. De här söta små bebisdegistiven är ungefär vad de små tjorvarna lever på idag :)

Ja, för vi gör vad vi kan för att dessa sjuketider ska bli lite mysiga och inte bara pipiga. Detta var min egen mamma så väldans bra på, för själv minns jag bara hur mysigt jag tyckte det var när man fick feber och va sjuk. Då fick man kalletidning och mumsiga matmutor:)

onsdag 15 februari 2012

Den sortens dagar

Vissa dagar är det som att mina små boys växer ett halvår eller så bara i ett tjoffs! Idag är en sån dag för Ralf. Han känns så stor! Kan det ha med byxpåtagargenombrottet att göra mån tro? Oavsett så älskar jag den här lilla stormvinden på ett såntdär sätt som bara en mamma kan!

Ett litet steg för mänskligheten

Igår visade det sig att min lilla kluttiga pluttsnuttRalf kan sätta på sig byxor på alldeles egen hand! "Jag kunde hjälpa mig själv!" sa han förnöjsamt.
Detta kan ju tyckas som en trivial sak. Dock skänkte det mig en gnutta hopp och framtidstro. Tänk om det kommer en tid i livet då jag inte behöver hjälpa mina små älsklingar med precis allt allt allt?! Tänk om det kommer en dag då de går på toaletten själva. Då de sätter sig, torkar sig, tvättar händerna och torkar dem helt utan min inblandning. Tänk om de rent av kommer stänga toalettlocket också. Utan att jag behöver säga till. Tänk när de kan klä sig. Sätta sig i bilen. Knäppa på bilbältet. Borsta tänderna. Äta. Plocka undan sin tallrik. Snyta sig...
Kanske, men bara kanske, kommer den dagen.

För övrigt drömmer jag om denna här just nu:
Fin va? Den har dessutom en bänk för boysen inbyggd. Med säkerhetsbälte och allt! Vi har nämligen cykelköp på agendan i vår. Då skulle ju den här passa prima! Tänk att fylla med ungar och badkläder och vattenmelon och trampa ner till plurret! Och tänk så många auktionsfynd som ryms däri! Hurra!

Ja, och annars jobbar vi på en tråkig magsjuka här hemma för tillfället. Typiskt trist, för egentligen skulle boysen vara hos moster och jag på konferensdag. men men...
Nu sover de små gott och jag ska sätta mig och sparka på min drejskiva! Kolla gärna in nya blogglänken till höger som heter Fabulös inspiration. En duperduktig tjej som klämde upp en egen keramikverkstad med butik och cafe hemma på sig gård. "Jag vill va som duuuu, vill gå som du, se ut som du, dududuuuu":)