Recent Posts

fredag 30 mars 2012

Lovley!




Idag på förmiddagen fick jag och Anders åka iväg själva till backen! Det var så väldans mysigt! Solen sken och backarna nypistade. Och i brödboden serverades ovanligt god varm choklad.


Dessutom har utförsproffsen -Jonas o Co. anslutit till oss. Ralf skidvägrar dock. Lite vurpor och så, sen fick han nog. Vi får se om han vill åka lite imörrn. Annars kommer förhoppningsvis en vinter till efter denna!
Igår mötte vi upp kusin Filledutten på värsta lajbansbadet i Lindvallen. Där provades bla inomhussurfing! Inte av mig dock...


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 27 mars 2012

Hej från Sälen




Vi är på skidsemester och njuter av lite skön ledighet. Ralf har skidpremiär i år! Duktig gosse! Anders gör sitt bästa med att ärva ner sina slalomskills i sin pöjk. Folke sitter mest och käkar snö. Han får vänta lite med att stå på skidor :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 23 mars 2012

Hopplöshet

Idag känns en del raker lite hopplösa. Som kombinationen Folke och fågelbadet till exempel. Och att Ralf fått ont i öronen och ska till doktorn igen... Skrutt.

torsdag 22 mars 2012

Från sofflocket igen

Vad njutbart det är med vår och värme! Så skönt! Och så gott att veta att många månader sol och värme ligger framför! Trädgårdsträffen igår gick bra! Vi var sex damer som samlades och jag har redan fått in flera anmälningar till fortsättningen. Vi bestämde oss för att bilda en studiecirkel och idag ska jag träffa en dam på studieförbundet vuxenskolan för att se vad de kan bistå oss med! Det känns väldans roligt! För övrigt är schemat rätt proppat fram tills lördag klockan 12. Då sticker vi till fjällen och åker lite! - Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 21 mars 2012

Idag kom våren till Storvreta

Sådär dagen efter självaste vårdagjämningen tyckte våren att det var dags att gallopera in i storvreta! Ja, det är så vårigt att vi till och med släpat fram sommarleksakerna! Hinkar, spadar, traktorer bollar och sandkaksformar pryder nu vår tillvaro!

Och som ett kvitto på vårens ankomst flyger de här filurerna över huvet på oss titt som tätt:
Och de här tittar upp i gräsmattan:
Drömmen om en superblommande matta om våren kanske inte är helt omöjlig trots allt? Vi får väl se. På baksidan har jag dock inte sett skymten av några vårlökar i gräsmattan...

Medans boysen var fullt upptagna med att leka in sina nyframplockade leksaker passade jag på att pyssla om de stackars pelargonerna. En och annan stickling blev det. Tänk om jag blir en såndär pelargontant? Det är bara så synd å slänga dem tycker jag... Jag får väl ge bort dem.
Nu ska vi åka till storvretabiblioteket och hämta nyckel, för ikväll har vi första trädgårdsträffen där! Åter igen säger jag till mig själv: Paula, sluta ta dig vatten över huvet. Men det blir nog bra. In the end blir ju det mesta det! Kanske det kan bli ett forum där jag kan ge bort pelargonsticklingar iallafall :)

tisdag 20 mars 2012

Blogginlägg från sofflocket

Ligger på soffan och förtränger ljudet av uthällandet och spridandet av legolådorna som tillsammans med barnskratt ljuder på övervåningen. Har jag tur så har Anders hunnit plocka upp det medans jag är och drejar ikväll. Då kommer jag undan helt och hållet.
Oavsett så var det väldans skönt att ligga här och njuta av vårsolen som silas mellan alla avtrycken av små barnhänder som pryder fönsterrutorna.
Ett hus med ungar är sällan välstädat, men det är tillbredden fyllt av livet självt!


- Posted using BlogPress from my iPad


Välkommen hem, nya vän!





Igår och idag håller två snubbeligubbar på med att installera en sånhär hemma hos oss! Typiskt supernajs! Extra plus är den lilla bakugnen högst upp!
- Posted using BlogPress from my iPad

fredag 16 mars 2012

Buranovskiye Babushki

Ryssarnas bidrag till eurovisionen är inte att leka med! Underbart underbart underbart! Kola in den lilla gumman, vilken stjärna!

Drssutom: kolla in deras klänningar! Starta en klädlinje, tanter! Jag är första kund!

tisdag 13 mars 2012

En av varje, tack!

Bild från Leilas blogg


Leila, ni vet hon som bakar, har startat stans webshop. Antagligen sveriges najsaste.

torsdag 8 mars 2012

Terapi



Ikväll har jag suttit vid drejskivan. Terapi! Tiden bara flyger iväg.


Även Ralf har fått testa.... "Mamma, jag vill oxå kladda med leran!"

Bråttom bråttom!

Båda boysen sover sin middagslur! Nu är goda råd dyra! Bråttom bråttom! Bråttom att hinna röja upp lite här hemma och utföra mågra småärenden. När det gäller uppröjandet ligger jag lite efter om man säger, under bordet ligger äggrester från gårdagens middag, smärgåssmulor och intorkade mjölkskvättar från frukosten i morse, samt lite mat från dagens lunch! Vi får se om jag hinner, för jag har nämligen en nyinköpt lerklunp väntandes, och en trevlig trädgårdstidning.

Idag var vi på öppna förskolan på förmiddagen. Efter det åt vi lite lunch på fränby, varpå vi åkte till brännargubben och köpte lera.

Fridfull torsdagseftermidag till er! Och till alla kvinnor såhär på kvinnodagen: Grattis till din könstillhörighet!

måndag 5 mars 2012

Keramikhörnan




Vårat lilla verkstadsrum har fått en nyinredd keramikhörna, tillägnad enbart skapande med kladdig härlig lera!

söndag 4 mars 2012

Örtig

Roligt från Ingvar Kamprd; tre pappmuggar, tre jordbriketter, tre fröpåsar med örter! Allt för 19 kronor!

lördag 3 mars 2012

fredag 2 mars 2012

Hjärteligens välkomna!

Den 21 mars kl 18.30 har Storvreta Trädgårdssällskap uppstartsmöte i storvretabiblioteket! Jag hoppas vi ses där!


- Posted using BlogPress from my iPad