Recent Posts

onsdag 18 november 2009

Ang babysimmet...

Alltså, jag gillar babysimmet, det är inte det...
Det är bara att ibland när jag är där så får jag känslan av att jag är med i en äkta svensk komedi.

Vi kan Börja med själva gruppen. Den består av ett gäng lönnfeta mammor som är helt övertygade om att deras bebis ääälskar att simma (han gör ju verkligen det)!!,
ett gäng undrande bebisar som tittar på varann och undrar vad vi håller på med,
och ett gäng pappor. Gällande papporna finns två kategorier. Dels de ditsläpade uttråkade papporna som ler åt mammorna och säger "ja, älskling, det här är jättemysigt! Verkligen!" och dels papporna som står på kanten och filmar och knäpper hundra tusen bilder på sin bebis.
Och så har vi badfröken- en liten späd och entusijaskisk (ja, jag förstår väl oxå att det inte stavas så, men hur stavas det då??) kvinna i 50årsåldern som har världerns murvligaste röst à la skogshuggarelof. Märklig kombination tycker jag. Helt ärligt så förstår jag inte riktigt hur Herren tänkte där...

Hela gänget är nerklämt i en bassäng ungefär lika stor som ett A4ark, fylld med kissvarmt vatten. Burr...

Nåja. Det hela börjar med att den lilla damen med murvelrösten sjunger en sång och mammorna försöker sjunga med, vilket inte är det lättaste i hennes tonart (men det går om man drar bak hakan in mot halsen så mycket man bara kan!) Papporna står bredvid och tackar Herren att deras kollegor inte ser dem nu. Det gör nog både de ditsläpade papporna och papparazzipapporna. Bebisarna tittar fortfarande frågande på varann.

Efter välkomst sången visar den lilla damen med murvelrösten en rad avancerade bada-med-bebis-handhavanden.
"hålla under armarna-greppet"- en grunsten!"
"hålla under huvet och rumpan medans bebisen ligger på rygg- greppet"- kan kännas lite obehagligt och osäkert till en början!
Och så the most advanced of them all: "vända på bebis från mage till rygg-rörelsen!" - detta kräver stor precision och därför får man öva på en docka först!
Men den lilla damen med murvelrösten är noga med att poängtera att det blir ännu svårare när vi utför rörelsen med våran bebis, för den rör ju dessutom på sig!
Jag vill här passa på att skriva att ingen av bebisarna har kommit till skada under babysimmet!
Kalaset slutar med att den lilla damen med murvelrösten sjunger ännu en sång varpå vi alla går och byter om.

Mammorna är ännu mer övertygade att deras bebis ääälskar att simma( han gör ju det!). ,de ditsläpade papporna börjar planera hur de ska slippa nästa vecka, och papparazzipapporna hur de ska få tag på tillräckligt många filmrullar till kommande lektioner. Bebisarna somnar i ren utmattning.


5 kommentarer:

  1. Jag känner igen det där! Men man måste göra allt sådant som man inte fick som barn. Sånt man bara såg på TV. Det måste provas och testas. Man får inte missa ngt då passar man inte in i mammagänget eller får skuldkänslor. Bebisen missar kanske ngt. Det är rent mammaterapi och ger många mammapoäng. En mamma som inte aktiverad sitt barn är lika med en dålig och oengagerad mamma. kram.

    SvaraRadera
  2. Ha,ha,ha,ha,ha,ha!!!!!
    Jag kan se er framför mig!!!
    Kram Pilla

    SvaraRadera
  3. Ha,ha,ha,ha,ha,ha!!!!!
    Jag kan se er framför mig!!!
    Kram Pilla

    SvaraRadera
  4. Underbar skildring av bäbisvärlden. Plötsligt känns inte babysim lika lockande :) (entusiastisk)

    SvaraRadera
  5. Haha det var det sjukaste kanske lika bra att vi aldrig gick på babysimning, fastän det nästan är i stil med att häda i sverige.

    SvaraRadera