Recent Posts

måndag 27 december 2010

Julen

Nu är glada julen slut! God har den varit! Inte minst för Ralf som levt på julmust, pepparkakor och russin i dagarna tre! När granen väl var pyntad dröjde det inte länge innan Ralf insåg att den var klädd med allehanda gotter. Till sin förtjusning! Favoriten har varit de små näverstrutarna med russin. Polkakäpparna har dock varit helt orörda!

På julaftonsmorgon, efter grötfrukosten åkte Anders och Ralf iväg för det årliga julbadet. På fyrishov. Det är en syskonen-Lundberg-tradition att träffas och julbada varje julaftonsmorgon. En lite knasig, men väldigt mysig tradition! Själv var jag hemma och rullade de sista köttbullarna, för framåt lunch vällde det in små kusiner, mostrar, morbröder och en mormor och en morfar för att fira hos oss! Vi åt och mumsade, delade ut miljoners med julklappar, hade julspel, Ralf fick vara Jesusbarnet och den gravida fick spela den heliga havande! Vi spelade spel och hade allmänt trevligt! Och åt julgodis! Ja ni vet, sånna där julaftonssysslor.

På juldagen bar det iväg till pulkabacken. Även där träffade vi på miljoners små kusiner. Ralf fick inviga sin nya bob. Första åket kanske gick lite väl vilt till. Lite blod i mungipan, men han överlevde. Men en ettåetthalvtåring ska nog inte åka högst upp från tipp toppen här i storvreta... Efter pulkabacken var det dags för juldagsmiddag hos moster.

På annadagen åkte vi ut till kusten. I Öregrund (som för övrigt såg nästan larvigt astrid-lindgren-juligt ut i sin vinterskrud) huttade vi en liten restaurang som var öppen. Där blev det annandagsmiddag.

Ja, och nu är det vardag igen. Anders jobbar och jag tvättar tvätt... Men snart är det helg igen; nyårshelgen! Då har vi konferens i kyrkan, och nyårsafton firas även den här hemma, i goda vänners lag! Goda och småbarnsinnehavande vännes lag :o)

När helgerna är slut ska jag börja fundera på att det snart är dags att föda barn.

1 kommentar:

  1. Åh kära åkte han från toppen!? Vågar knappast släppa upp min 6-åring dit...skönt att det gick bra! :)Låter som en helt underbar jul ni haft! Härligt härligt! Det har vi med. Varit hos mannens föräldrar och bara haft det så skönt på alla de vis :)

    God fortsättning!

    SvaraRadera