Recent Posts

tisdag 31 maj 2011

Life's hard

Här sitter Ralf och våndas över det faktum att man inte får nån banan om man inte äter upp maten.




men hallå...

... vem är det som är ansvarig för dammning av det här lekrummet egentligen???

Segstart

Denna dagen har börjat med ostmacka och blåbärsyogurt framför Pippi Långstrump tillsammans med gosigaste sällskapet!



Kolla in prickiga duken som soffbordet i lekrummet fick igår! Ingvar Kamprad förstås:)

För övrigt står följande på dagens attgöralista:
-fredagsstäda fast på en tisdag. Ingen ordning på det dära numera...
-åka buss! Något som Ralf pratat om sedan igår em, när livet visade sin orättvisa sida genom att låta kompisen Levi åka roliga bussen medans han själv fick åka tråkiga bilen...
-styrelsemöte. Stora beslut, spännande steg, läskigt läskigt!

måndag 30 maj 2011

Glass+ipad+varmt bad

Glass+ipad+varmt bad= fett najs avslutning på fett skrikig kväll!



Ibland undrar jag om ralf och folke har gjort upp nån form av schema gällande vrålet. När den ene slutar tar den andre vid...
Nåväl. I övrigt har veckan varit en vanlig hemmafruvecka. Matlagning, städ, ikea-fika, lekparksbesök, tvätt, kaffekaffekaffe, fredagsmys, mathandling, söndagsgudsjänst, picnic och sånt där som fyller en vanlig hemmafrus vanliga dagar...
Vanliga, fast inte igår för igår var ju självaste mammans dag! Ralf och Anders var tidigt, tidigt uppe för att plocka en vacker bukett av självaste mamma-blomman; liljekonvalj! Det doftar gott i hela köket! Dessutom bjöds det på god frukost!

En till sak jag måste få berätta; föregående vecka var lite sisådär... Ja ni som varit hemmafruar med småbarn vet, man känner sig inte alltid helt tillräcklig i sig själv trots idoga försök... Men så natten till mors dag hade jag en dröm. En helt underbar dröm som jag tror var från Herren själv! Jag kände mig, och känner mig, så upplyft av den! Den var enkel och jordnära. Men livade upp min visshet om Guds omsorg om både mig och mina barn!

Nu ska jag ligga kvar i mitt varmvatten och läsa bloggar!
Tjing tjong kines!



- Posted using BlogPress from my iPad

onsdag 25 maj 2011

Jättetrött!

När Ralf vaknat efter sin fyra timmar långa förmiddagslur satt vi i soffan, kalasade på kalla köttbullar (den unge herrns favorit) och kollade på bollibompa. När jag sedan lämnade sällskapet för att hänga tvätt gick Ralf och hämtade Fias kvarglömda kudde och la sig på Folkes filt och somnade. Jättetrött gosse!



- Posted using BlogPress from my iPad

Trötta

Båda boysen har sovit och sovit hela förmiddagen. Jag oxå. Förkylda och trötta.



tisdag 24 maj 2011

<3

Ni som läser Dagens Industri eller unt såg säkert den här i måndags:



Tänka sig att en bonnunge som jag fick nån som han på kroken! Att han dessutom kommer hem med sånna här titt som tätt gör ju inte saken sämre!



Jag älskar dig Anders Lundberg!

- Posted using BlogPress from my iPad

Rough start

Det blir en tuff start för mina stackars nyinflyttade pallkragsgäster. Snålblåst, ruggigt och kallt. Men jag tror på er! You can do it!!!



För övrigt så går jag här hemma och är lite nervös. För efter lunch kommer nån trädgårdssnubbe som eventuellt ska hjälpa oss lite. Han lät så läskig på telefonen...
- Posted using BlogPress from my iPad

måndag 23 maj 2011

Veckostart

Dagen började med doktorsbesök för folke. Vi var hos mammsens gamla kollegor och konstaterade att folkes gamla öroninlammation läkt ut fint. När vi kom hem började gnällfesten igen. När jag var nära att lägga ut ungarna på blocket eller så, så plingade moster pillan och kusin fia på dörren till vår räddning! Vi fikade, drack kaffe och åkte elbilen!

När boysen somnat för kvällen fick jag ett planteringsryck! Nu är pallkragarna fyllda av frön, skott och potatisar! Så vi hoppas att det inte blir frost utan god skörd frammåt sommarn!

Natti natti!


- Posted using BlogPress from my iPad

söndag 22 maj 2011

Happy family!

Stopp på mcdonnalds i Upplands Väsby. Det femhundratrettioelfte stoppet. Denna resa har varit en pruttresa med inslag av tystnad i bilen. De fem milen hem känns oändligt långa.




Småland!

Nu är vi påväg hem efter en långhelg hos farmor och farfar! Ralf passade även på att få en tredagars gnäll/skrik-fest till följd av någon märklig krämpa i form av feber och ont överallt. Bland annat har han haft "ont i sängen." förutom det har vi haft mysigt ändå!
Tack farmor och farfar. Eller "mormor" och "mormor knasig apa" som Ralf döpt om dem till. Farfar är nämligen en hejare på att se ut som just en knasig apa.









torsdag 19 maj 2011

35 mil senare...

Vi har just lämnat Mjölby efter en mjölkdrickar-bullätar-blöjbytar-och-lek-paus på mcdonnalds! Annars brukar vi gärna stanna till i braehus när vi åker neråt. Men nu är ju inte jag och Anders i majoritet i familjen längre. Men Mcdonnalds i Mjölby är en väldigt trevlig mcdonnaldsrestaurang. För att vara en mcdonnaldsrestaurang!









Baksätesblaj

Nu åker vi ner till Småland i några dagar! Det ska bli så väldans mysigt att få träffa farmor och farfar, andas lite grandoft, och kanske gå en vända på svenssons! Boysen sover gott i sina stolar. Resan har börjat bra...
I förmiddags var vi på 4h-gården med öppna förskolan. Ralf blir alldeles till sig av alla djur. Det skulle inte förvåna mig om det blir bonde av den ungen!



tisdag 17 maj 2011

Singer songwriter

När jag lagt Ralf för sin tupplur så gick jag in i rummet bredvid och går och snossade på Folke. Så hör jag Ralf börja sjunga där i sin säng. Ungefär såhär:
Glass. Glass. Glaaaaas! Gott med glass! Maya äter glass! Mormor, tuppen äter glass! (konstpaus) Mamma ARG! Mamma aaaaaarg! Inte kladda! Inte kladda glass!



- Posted using BlogPress from my iPad

Mojstisdag!

Efter tre dagar med fullständigt non-stop-schema ska vi idag ha en riktig mojsardag! Ni vet en dag a la mjukisbyxor! Folke sover sin första lur och jag och Ralf sitter och tittar på bilar!
Annars ska vi kanske städa lite, eller sätta potatisen, det börjar väl bli dags nu? Eller så sitter vi bara i solen och dricker kaffe och spanar efter flygplan. Eller tar en sväng till ån och kollar in badplatsbygget. Eller så tittar vi på bilar ett par, tre gånger till. Eller så tar vi en sväng till affären. Tvättar lite tvätt eller gungar i lekparken.
En helt blank dag full av utrymme att bara göra vad vi känner för!



- Posted using BlogPress from my iPad

måndag 16 maj 2011

Gos!





Fjortis!

Idag ska vi på 14-årskalas! Det är Axelina som fyller år! Helt SJUKT att mina småskitar till syskonbarn börjar bli stora! Grattis Ax!

söndag 15 maj 2011

Helgen som sådan.

-Förkyld och nästäppt bebis.
-De unga fräscha balla nattgästerna.
-Vackert, fint, kärleksfullt bröllop.
-Söndagsgudstjänst.
-överraskande och trevligt besök av finaste herr o fru Hugosson.
-nya nattgäster i form av kussarna Fia oxh Juttan.

- Posted using BlogPress from my iPad

lördag 14 maj 2011

Unga, snygga, fräscha, balla!

Med anledning av le wed de la Gustaf los Sara så kommer det unga, snygga, fräscha, balla paret Gadd och bor hos oss! Mysigt! Det suger att ni bor i örebro!!!



- Posted using BlogPress from my iPad

torsdag 12 maj 2011

Carlslund

Jag och boysen åkte till Carlslund på en liten tur och kom hem igår kväll. Bilderna får tala för sig själva:







Man kan väl sammanfatta det såhär: Mormor, Morfar, Morbror Tobbe, Moster Ana, Morbror Niklas Moster Carro, Edde, Valle, Agnes, Svante, Esther, Alma, Maya och Lillie, vi är så väldans väldigt glada för er!

måndag 9 maj 2011

Olika

Folke har superolika öron! Det högra är slätt och utåtstående, det vänstra är knyckligt och platt!
Gullfjun!




Sunny monday!

Igår var vi på barnväldignelsegudstjänst i citykyrkan i stockholm. Mycket fin kyrka måste jag säga. Skulle jag inte ha min egen så skulle jag nog gå dit!
Det vad fina Levi och Elsie-Li Björk som fick sitt på det torra så att säga:) efteråt var det smarrigt kyrkkaffe. Men dont you worry angående mitt sockerprojekt, för Samuel, som tänker på allt, hade bakat en smarrig tårta special!
Annat var det för Levi och ElsieLi, som fick varsin superfin mini-tårta att gå loss på! Vilken lycka för en småtting!
Efter hela kalaset åkte jag och Anders och boysen till Rosendals trädgårde ute på djurgården. Å, dit måste vi åka igen på ett heldagsprojekt när det börjat blomma mer! Jättefint! Och gossarna sov gott i vagnen så jag och Anders fick sitta länge och äta mat och prata! Ren lyx för småbarnsföräldrar:)

Idag har det varit lekparksförmiddag i den soliga soliga solen! Härligt med sommar! Nu ska vi fredagsstäda fast på en måndag :) och packa lite, för imorrn tar jag och boysen en sväng till nya bebiskusinerna på Carlslund!


- Posted using BlogPress from my iPad

lördag 7 maj 2011

En sån lördag.

Idag är en såndär dag med många borden och lite energi. Detta toppat med en nyvaccinerad gnällspik på halsen. Och alldeles för pratglada grannar. Jag är lite grinig faktiskt. Men jag tror grinigheten mest beror på mitt oerhörda, obeskrivligt stora, fantastiskt överväldigande SOCKERSUG!!! Jag har nämligen inte ätit socker på hela sex dagar! Vääääldigt länge för en sockerknarkare som jag...
BRA PAULA! bra jobbat!! *peppar mig själv*



fredag 6 maj 2011

Rivstart

Hittills idag har vi hunnit med bajskalas, duschbråk, mattrug, bebiskräk delux, leta efter borttappade Bärgarn, spillt, torkat, vrålat och gnällt. Och klockan är inte ens halv åtta. Vissa mornar rivstartar på ett rivigare sätt än andra...
Nu sover båda två igen, och lugnet har återvänt till Villa Lundberg.

Nu ska jag hoppa in i duschen. I förmiddag ska Folke få sin första vaccination. Sen bär det iväg till stadsparken med mysiga mammaklicken! Anders är iväg på långväga idag. Åkte tidigt och kommer hem sent.
Innan han for så tog han fram en urgammal jeansjacka ur gömmorna. När jag såg honom i den förflyttades jag tio år bakåt i tiden, när jackan var nyköpt. Vi var i London tillsammans med vad som kom att bli paret Gadd. Jag var 17 och sådär hals över huvud dökär som bara en 17åring kan vara! Jag minns som igår när han kom knallandes genom hotellkorridoren i sin nya jeansjacka. Jag tyckte han var SÅÅÅ snygg:-)
Det är han fortfarande!

Just ja, dushen var det!
Ha nu en fin fredag! Det ska vi ha!


- Posted using BlogPress from my iPad

torsdag 5 maj 2011

Idag

Förmiddag: öppna förskolan.
Eftermiddag: dockvagnsrace.




tisdag 3 maj 2011

Allting har två sidor...

Vårat badrum är invarderat av myror. Till mitt stora förtret och till Ralfs stora glädje.

Rosa och fin!

Inatt när Folke ville fylla på maggen så låg den här och väntade vid nattygsbordet:


En rosa och fin alldeles egen ipad! Tack min fina Anders!

Nu ska jag gå och göra nytta! Bland annat hindra Ralf som står och leker med en sax från att klippa av ett finger eller nåt...